Foto: F64

Amerikas hokeja līgā (AHL) otro spēli pēc kārtas rezultatīvs ir Jūtikas "Comets" latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš sestdienas mačā guva savus pirmos vārtus sezonā un izdarīja rezultatīvu piespēli.

Ķēniņa rezultativitāte palīdzēja "Comets" ar 5:2 uzvarēt "Lehigh Valley Phantoms", bet latviešu uzbrucēju atzina par mača spilgtāko zvaigzni. Ķēniņš pēdējās divās spēlēs divu dienu laikā guvis vienus vārtus un trīs reizes asistējas komandas biedriem vārtu guvumā.

Latvijas hokejists pirmā perioda devītajā minūtē asistēja "Comets" pirmo vārtu guvumā, bet pēc četrām minūtēm pats guva vārtus, panākot 2:0. Visā spēlē Ķēniņš izdarīja četrus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Vārtus AHL mačā guva arī Ņikita Jevpalovs, palīdzot Sanhosē "Barracuda" ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) sagrut Sanantonio "Rampage" hokejistus.

Latviešu hojejists otrā perioda vidū panāca 3:0 "Barracuda" labā, gūstot savus trešos vārtus AHL čempionātā un palīdzot Sanhosē komandai tikt pie otrās uzvaras pēc kārtas. Viņu atzina par spēles trešo zvaigzni. Uzbrucējs piecas reizes meta pa vārtiem, otrā perioda beigās nopelnīja divas soda minūtes un spēli beidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Pēdējo reizi vārtus AHL čempionātā Jevpalovs guva 7.novembrī, bet pie rezultativitātes punktiem nebija ticis tieši mēnesi.

Šosezon Jevpalovs AHL aizvadījis 40 spēles, izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības rādītāju -7. Vēl trīs spēles viņš janvāra beigās aizvadīja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), kur Allenas "Americans" rindās iemeta vienu ripu un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr vēl vienā spēlē Sirakjūsu "Crunch" viesos ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) zaudēja Bingemtonas "Senators" vienībai.

Kā zināms, Kristers Gudļevskis piektdien tika izsaukts uz NHL klubu Tampabejas "Lightning", bet uz AHL spēļu prakses iegūšanai tika nosūtīts Andrejs Vasiļevskis. Viņš sestdien stājās vārtos, atvairot 26 no 27 pretinieku metieniem un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni. Tas gan neglāba Sirakjūsas vienību no astotā zaudējuma pēc kārtas.

AHL turnīra tabulā Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā atrodas "Comets", kas 48 mačos izcīnījusi 55 punktus. Trīs vietas zemāk ar 48 punktiem 50 spēlēs atrodas Sirakjūsas "Crunch", savukārt "Barracuda" ar 50 punktiem 45 spēlēs ierindojas trešajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!