Foto: LETA

Ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā sestdien izcēlās latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, tomēr viņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda izbraukumā ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētajai Sirakjūsas "Crunch" vienībai.

Šo maču noraudzījās 30 715 skatītāji un tā kļuva par visu laiku apmeklētāko hokeja cīņu pasaulē slēgtās telpās. Līdzšinējais Ziemeļamerikas rekords piederēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa spēlei 1996.gadā starp Tampabejas "Lightning" un Filadelfijas "Flyers" vienībām.

Šajā mačā Ķēniņš ceturtajā minūtē palīdzēja Aleksam Frīsenam izvirzīt "Comets" vienību vadībā, tomēr turpinājumā divus vārtus guva mājinieki, nodrošinot uzvaru.

Ķēniņš rezultatīvi nospēlēja jau trešajā cīņā pēc kārtas, maču noslēdzot ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1

Šīs sezonas 16 spēlēs Ķēniņš guvis trīs vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir +8.

Pēdējās deviņās spēlēs "Comets" komanda piedzīvojusi tikai trīs zaudējumus, turklāt otro pēc kārtas.

Tikmēr "Crunch" vārtus rekorda spēlē sargāja Gudļevska konkurents Andrejs Vasiļevskis no Krievijas, atvairot 26 no 27 pretinieku raidījumiem.

Šosezon Gudļevskis laukumā devies deviņās spēlēs, kuru laikā izcīnījis sešas uzvaras. Viņš katrā no mačiem vidēji ielaidis 2,84 ripas un atvairījis 90,2% pretinieku metienu.

Sirakjūsas vienība tika pie piektās uzvaras pēdējās sešās spēlēs.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks". Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon sācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Pašlaik 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca NHL komandas Tampabejas "Lightning" paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis "Crunch" rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienu.

"Comets" komanda ar 26 punktiem 18 spēlēs atkritusi uz otro vietu Rietumu konferences un visas līgas kopvērtējuma, bet "Crunch" ar 23 punktiem ieņem Austrumu konferences otro vietu.

Tikmēr ECHL turnīrā sestdien savus otros vārtus profesionālajā hokejā guva latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, palīdzot Ontario "Reign" komandai ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) izbraukumā pieveikt Aidaho "Steelheads" hokejistus.

Freibergs otrās trešdaļas 18.minūtē, spēlējot vairākumā, izvirzīja "Reign" vadībā ar 2:0. Kopā latvietis veica vienu metienu pa vārtiem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Panākumus sestdien guva arī uzbrucēju Vitālija Palvova un Roberta Lipsberga pārstāvētās komandas.

Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles" vienība ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) savā laukumā pārspēja Jūtas "Grizzlies", bet Latvijas hokejists veica vienu metienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Savukārt Lipsberga pārstāvētā Stoktonas "Thunder" vienība ar 7:4 (4:1, 2:1, 1:2) savā laukumā rezultatīvā cīņā uzveica Beikersfīlas "Condors" hokejistus, latvietim izceļoties ar vienu metienu un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

ECHL kopvērtējumā pašlaik uzbrucēja "Eagles" komanda 18 punktiem 13 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, tai ar tikpat punktiem 16 cīņās seko "Reign", 16 punkti 13 spēlēs ir septītajā vietā esošajai aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" vienība, bet "Thunder" ar 12 punktiem 16 spēlēs ir 11.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!