Foto: LETA
Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš pēc izsaukuma uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks" saņēmis komplimentus gan no kluba ģenerālmenedžera, gan no komandas biedriem.

Atgādinām, ka Ķēninš sezonu sāka (AHL) komandā Jūtikas "Comets", bet ceturtdien saņēma izsaukumu uz NHL komandu "Canucks".

"Viņš spēlē ar enerģiju, labi darbojas spēka spēlē un uzvar divcīņās par ripu. Viņš ar ripu var izveidot labas izspēles," intervijā TSN sacīja "Canucks" ģenerālmenedžeris Džims Benings. Tāpat viņš stāstīja, ka lēmums izsaukt Ķēniņu pieņemts pēc sarunas ar "Comets" galveno treneri Trevisu Grīnu.

No "Comets" komandas uz "Canucks" sezonas gaitā izsaukts arī aizsargs Frenks Korado, kurš atklāja, ka Ķēniņš ļoti ātri pieradis pie Ziemeļamerikas hokeja.

"Sezonas sākumā viņš mēģināja pierast pie šī hokeja, jo te ir mazāki laukumi . Tagad viņš ir pielāgojies un pierādījis, kāpēc bija cienīgs spēlēs olimpiskajās spēlēs," sacīja Korado. "Viņš ir pietiekami meistarīgs, lai izveidotu labus uzbrukumus. Es domāju, ka komandai Ķēniņš var dot daudz."

Cits Vankūveras komandas aizsargs Luka Sbisa, kurš karjeru sāka Šveicē, Ķēniņu darbībā redzējis tikai pirmssezonas treniņnometnē, taču viņam patika latvieša darbības. "Viņš nebaidām darīt "netīro" darbu. Viņš spēlē kā mazs buldogs"," sacīja Sbisa.

Ķēniņš AHL turnīrā guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!