Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadība izskata iespēju palielināt savu ledus laukumu izmērus, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, Eiropas hokeja laukumi ir par četriem metriem platāki kā Ziemeļamerikā, arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) turnīri un olimpiskās spēles notiek "lielajos" laukumos.

"Šobrīd NHL izskata iespēju palielināt ledus laukumus vismaz līdz Somijas izmēriem," aģentūrai "R-Sport" pastāstījis Krievijas Hokeja federācijas (KHF) viceprezidents Romāns Rotenbergs. "NHL tam ir divi iemesli: samazināt sadursmju skaitu un attiecīgi arī traumu gūšanas iespējas, un dot lielākas iespējas hokejistiem parādīt savas prasmes, kas uzlaboto hokeja skatāmību."

Savukārt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) vairāki klubi, kā arī KHF vadība izteikusies par laukumu samazināšanu līdz Ziemeļamerikas izmēriem, taču to ierobežo klubu arēnu infrastruktūras iespējas. "Šodien tikai vienā arēnā Krievijā ir iespējams operatīvi mainīt ledus laukuma izmērus - tā ir "Arena Ļegend". KHL tāda iespēja vēl ir arī "Hartwall" arēnā Helsinkos," norāda Rotenbergs. "Jebkurā gadījumā tas prasīs ievērojamus finansiālus ieguldījumus, jo ir ļoti sarežģīti nomainīt laukuma izmērus visu līgas klubu arēnās vienlaicīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!