Foto: AFP/Scanpix

Trešo gadu pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijā piektdien iekļuva Losandželosas klubs "Kings", kļūstot par pēdējo šīgada sacensību konferenču finālu dalībnieci.

Rietumu konferences pusfināla sērijas izšķirošajā mačā "Kings" komanda ar 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) izbraukumā uzvarēja Anaheimas vienību "Ducks", sērijā līdz četrām uzvarām esot pārāka ar 4-3. Sērijas gaitā "Kings" hokejisti bija izvirzījušies vadībā ar 2-0, bet pēc pretinieku trim uzvarām tai vēlāk nācās atspēlēties no atrašanās iedzinējos ar 2-3.

Līdz otrās trešdaļas 15.minūtei viesi bija izvirzījušies vadībā ar 5:0. Otrās trešdaļas beigās un trešās trešdaļas sākumā "Ducks" komanda vienus vārtus atguva, tomēr "Kings" uzvaru nosargāja, vēlāk gūstot arī sestos vārtus.

Par mača pirmo zvaigzni kļuva viesu komandas uzbrucējs Maiks Ričardss, kurš izcēlās ar gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet "Kings" vārtsargs Džonatans Kviks tika galā ar 27 pretinieku metieniem, kļūstot par cīņas otro zvaigzni. Trešās zvaigznes gods Losandželosas kluba uzbrucējam Džastinam Viljamsam, kura kontā arī vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

"Ducks" komanda pirms tam regulārajā čempionātā kļuva par savas konferences uzvarētāju. Līdz otrajai izslēgšanas turnīra kārtai tā iepriekš tika 2009.gadā.

Savukārt "Kings" regulāro čempionātu noslēdza savas konferences sestajā pozīcijā. Pērn komanda Stenlija kausa izcīņā tika līdz konferences finālam, bet vēl gadu iepriekš izcīnīja trofeju.

Šajā mačā pēdējo reizi NHL spēlē uz ledus devās "Ducks" komandas pieredzējušais somu uzbrucējs Tēmu Selenne.

Rietumu konferences finālsērijā "Kings" komanda tiksies ar pašreizējiem līgas čempioniem Čikāgas "Blackhawks", kuriem šajā pašā turnīra posmā pērn sērijā zaudēja ar 1-4. Pirmo spēli komandas aizvadīs svētdien Čikāgā.

Savukārt Austrumu konferences finālsērijā spēkiem mērosies Monreālas "Canadiens" un Ņujorkas "Rangers" komandas. Šīs vienības pirmoreiz tiksies sestdien Monreālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!