Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas duelī Losandželosas "Kings" komanda izbraukumā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēja Sanhosē "Sharks" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 1-2.

Pamatlaikā abi vārti tika gūti pirmajā periodā. Jau pēc nospēlētām 30 sekundēm Džo Torntons izvirzīja vadībā "Sharks" hokejistus, bet devītajā minūtē Anže Kopitars panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā spēkošanās bija līdzīga un nerezultatīva, taču pagarinājumā pēc nospēlētām četrām minūtēm Taners Pērsons izrāva savai komandai uzvaru.

Tikmēr Vašingtonas "Capitals" nonākusi vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas otrajā kārtā, jo pirmdien tā izbraukumā ar rezultātu 6:1 sagrāva Filadelfijas "Flyers", sērijā panākot 3-0.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, bet pa vieniem vārtiem sameta Markuss Johansons, Jevgeņijs Kuzņecovs, Džons Karlsons un Džejs Bīgls. "Flyers" komandai vienīgos vārtus guva Mihaels Rafls, kurš bija precīzs jau pirmajā minūtē.

Tikmēr Minesotas "Wild" savā laukumā ar rezultātu 5:3 uzvarēja Dalasas "Stars" un sērijā panāca rezultātu 1-2.

Patriks Šarps mača ievadā deva "Stars" komandai divu vārtu pārsvaru, bet turpinājumā Kriss Porters, Ēriks Haula, Džeisons Pominvils un Miko Koivu panāca 4:2 "Wild" labā. Koltons Skeviors vienus vārtu dalasiešiem atguva, bet Pominvils pielika punktu šim mačam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!