Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais čempionāts noslēdzās svētdien, tāpēc oficiāli kļuva zināmi izslēgšanas spēļu jeb Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas dueļi.

Austrumu konferences regulārā čempionāta labākā komanda Vašingtonas "Capitals" pirmajā kārtā sacentīsies ar Toronto "Maple Leafs", kas Stenlija kausā nebija spēlējusi iepriekšējās trīs sezonas.

Savukārt Pitsburgas "Penguins" sacentīsies ar Kolumbusas "Blue Jackets", Otavas "Senators" pretinieki būs Bostonas "Bruins", bet Monreālas "Canadiens" spēkosies ar Ņujorkas "Rangers".

Rietumu konferences regulārā čempionāta uzvarētājas Čikāgas "Blackhawks" Stenlija kausa izcīņu iesāks ar cīņu pret Nešvilas "Predators", bet Minesotas "Wild" samēros spēkus ar Sentluisas "Blues".

Vēl Anaheimas "Ducks" par vietu izslēgšanas otrajā kārtā cīnīsies ar Kalgari "Flames", bet Edmontonas "Oilers" spēlēs pret Sanhosē "Sharks".

Izslēgšanas spēles sāksies trešdien.

Savukārt par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Oilers" spēlētājs Konors Makdeivids, kurš izcēlās ar 30 vārtiem un 70 rezultatīvām piespēlēm. Aiz viņa palika "pingvīns" Sidnijs Krosbijs (44+45) un "Blackhawks" spēlētājs Patriks Keins (34+55), kuri izcēlās ar 89 rezultativitātes punktiem.

Krosbijs ar 44 "goliem" bija labākais vārtu guvējs, bet Makdeivids ar 70 piespēlēm bija labākais piespēlētājs. Savukārt starp vārtsargiem Sergejs Bobrovskis no "Blue Jackets" bija labākais gan vidēji ielaisto vārtu ziņā (2,06) un atvairīto metienu procentu ziņā (93,1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!