Foto: F64

Latviešu hokeja uzbrucējs Koba Jass uz pārbaudes laiku pievienojies Čehijas augstākās līgas vienībai Kladno "Rytiri", kas pieder leģendārajam Jaromiram Jāgram.

Pagaidām netiek atklāts cik ilgs būs Jasa pārbaudes termiņš.

Pirms šīs sezonas Jass neveiksmīgi centās nostiprināties Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), bet novembra pirmajā pusē viņš pievienojās vienai no Slovākijas čempionāta pastarītēm "Žilina", kurai 24 spēlēs palīdzēja ar četriem gūtajiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

"Rytiri" komandu šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā pārstāvēja arī Jāgrs, kurš turklāt ir tās īpašnieks un prezidents. Savukārt vienību trenē Zdeneks Vojta, kurš no 2006. līdz 2008.gadam vadīja Latvijas komandu ASK/"Ogre". Šajā laikā tās sastāvā uzspēlēja arī pavisam jaunais Jass.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Rytiri" ar 67 punktiem 43 spēlēs atrodas astotajā pozīcijā.

Pagājušo sezonu 22 gadus vecais Jass pavadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas komandā Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo". VHL un Kazahstānas čempionātā viņš kopsummā 41 spēlē guva piecus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 58 soda minūtes.

Pēc sezonas uzbrucējs kandidēja uz vietu Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, negaidīti izkarojot galvenā trenera Teda Nolana uzticību un kopā ar valstsvienību aizbraucot uz Stokholmu. Septiņās turnīra spēlēs viņš pie rezultativitātes punktiem netika, iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1 un nopelnīja 27 soda minūtes.

Vasarā Jass centās iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", taču līguma piedāvājumu neizpelnījās.

Pagājušā sezona Jasam bija pirmā, kas pavadīta ārpus Latvijas. Iepriekš viņš spēlējis arī "ASK Ogre", "Dinamo/Juniors", "Liepājas metalurgs" un "SMScredit.lv" komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!