Foto: LETA

Nupat aizvadītajā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā tika apspriesta ne tikai hokeja kā olimpiskā sporta veida nākotne, bet pārrunātas arī aktualitātes saistībā ar 2021. gada pasaules čempionātu, ko rīkos Latvija kopā ar Baltkrieviju, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latviju šajā IIHF kongresā, kas notika Maltā, pāstāvēja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

"Pirms IIHF kongresa mēs sākotnēji tikāmies ar Baltkrievijas Hokeja federāciju un tās jauno prezidentu Genādiju Savilovu, pēc tam mums bija sanāksme ar IIHF pārstāvjiem, kur pārrunājām dažādas aktualitātes saistībā ar 2021. gada čempionātu. Mums ir mēnesis laika, lai parakstītu līgumu ar Baltkrieviju un IIHF. Tur ir jāizdara vēl diezgan liels darbs," LHF mājas lapā citēts Koziols.

Kongresā piedalījās pasaules čempionāta elites divīzijas valstu federācijas, kā arī citu spēcīgu hokeja valstu pārstāvji, jo tika rīkotas diskusijas par par 2022. gada olimpiskajām spēlēm. "Šobrīd Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) risina nopietnas sarunas ar IIHF, vai vispār hokejam kā sporta veidam doties uz olimpiādi," stāsta LHF ģenerālsekretārs. "Protams, ka visas federācijas ir noskaņotas pozitīvi – ir jāpiedalās. Tomēr nav skaidrības, uz kādiem nosacījumiem varētu būt šī vienošanās. Nav šaubu, ka hokejs olimpiskajās spēlēs ir viens no TOP notikumiem. Tas, protams, arī ir saistīts ar to vai NHL spēlētāji piedalsies Pekinas olimpiskajās spēlēs. Arī šis jautājums nav tik vienkāršs. Mēs ar sporta direktoru Edgaru Bunci šo pārrunājām un secinājām, ka arī NHL varētu būt interesants Ķīnas tirgus. Tikai to ir jāmāk pareizi iepakot un notirgot."

"Runājot par pašu kongresa gaitu, tad galvenā lieta bija IIHF finanšu atskaite. IIHF finanšu situācija ir stabila," atzina LHF viceprezidents. "Man diskusiju izraisīja tikai tas, ka IIHF ir tikai divi ienākumi avoti. Tie ir ieņēmumi no "Infront" un olimpiskajām spēlēm, kurus IIHF saņem ik pēc četriem gadiem. Citu lielu ienākumu nav. Bēdīgi ir tas, ka IIHF kongresos nediskutē kā pelnīt naudu. Kuluāros jau tiek runāts, ka IIHF vajadzētu pārmaiņas vadībā un attieksmē pret moderno pasauli. Diemžēl, kongresa vadībā tas netiek apspriests."

Noslēdzoties kongresam, LHF pārstāvji tikās ar "Inront", ar kuru LHF līdz novembrim jānoslēdz vienošanās par 2021. gada pasaules čempionātu. "Tas mums ir ļoti svarīgi, lai mēs varētu pārdot sponsoru paketes uz 2021. gada čempionātu un tikt skaidrībā par biļešu tirdzniecību. 29.oktobrī "Infront" ieradīsies Rīgā un dosies aplūkot "Arēnu Rīga"," saka LHF ģenerālsekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!