Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Pasaules kausa izcīņas spēlē pirmdien Krievijas hokeja valstsvienība B grupas cīņā ar rezultātu 4:3 (0:1, 4:1, 0:1) pārspēja Ziemeļamerikas U-23 izlasi, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

Spēles sestajā minūtē Ostons Metjūzs izvirzīja vadībā Ziemeļamerikas komandu, bet otrajā periodā Krievijai izdevās gūt četrus vārtus sešu minūšu laikā. Vispirms precīzi meta Vladislavs Namestņikovs, bet tad arī Ņikita Kučerovs, Jevgeņijs Kuzņecovs un Vladimirs Tarasenko.

Divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Morgans Railijs vienus vārtus ziemeļamerikāņiem atguva, bet trešā perioda ievadā vairākumā precīzs bija Raiens Nūdžents-Hopkins. Mača izskaņa aizritēja ļoti saspringti, un Krievijas vārtsargam Sergejam Bobrovskim darba bija daudz, taču viņš nosargāja komandas pārsvaru.

Ziemeļamerikas izlase šajā mačā izdarīja 46 metienus pa vārtiem, kamēr krievi – 25.

Savukārt A grupas spēlē pirmdien Eiropas izlase pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Čehijas valstsvienību.

Otrajā periodā Eiropas izlasei vārtus guva Zdeno Hara, bet čehs Jakubs Vorāčeks rezultātu izlīdzināja. 42. minūtē Matss Cukarello atguva Eiropai vadību, taču tas nebija uz ilgu, jo sešas minūtes pēc tam vairākumā Martins Hanzals panāca 2:2.

Uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja pagarinājumu, kurā pēc 126 sekundēm Leons Draizaitls izrāva Eiropas komandai uzvaru.

Otrdien tiks aizvadītas atlikušās otrās kārtas spēles, kurās A grupā Kanāda tiksies ar ASV, bet B grupā Zviedrija samēros spēkus ar Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!