Foto: LETA
Pirmo uzvaru hokeja Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - piektdien izcīnīja pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija, kamēr pie otrā panākuma tika Čehijas valstsvienība.

Aizvadītajā mačā Krievijas izlase ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Zviedrijas hokejistus, kuriem tas bija otrais zaudējums turnīrā.

Pirmās trešdaļas trešajā minūtē Krievijas izlasi vadībā izvirzīja Jegors Averins, bet trīs minūtes vēlāk Martins Tērnberjs vairākumā panāca 1:1. Pirmās trešdaļas vidū Vadims Šipačovs atkal vadībā izvirzīja Krievijas hokejistus, tomēr otrās trešdaļas vidū Tonijs Mortensons atkal panāca līdzsvaru.

Uzvaru Krievijas izlase nodrošināja trešās trešdaļas trešajā minūtē, kad izcēlās Viktors Tihonovs.

Jāizceļ, ka cīņas gaitā Zviedrijas izlase pa pretinieku vārtiem veica 36 metienus, kamēr Krievijas hokejisti - vien 14.

Turnīra otrās kārtas otrajā mačā Čehijas izlase ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja vietējo Somijas valstsvienību.

Vienīgos vārtus pirmās trešdaļas 18.minūtē guva Petrs Nedveds, bet nepārspēts šoreiz palika Čehijas izlases vārtsargs Ondržejs Pavelecs.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs trešdien Čehijas valstsvienība ar 3:1 pārspēja Zviedriju, bet Somijas izlase ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Krieviju.

Pēc divām kārtām pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Čehija, Krievijas izlases kontā četri punkti, Somijas vienībai divi punkti, bet bez punktiem cīnās Zviedrija.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas pārsvarā veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Pagājušajā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Čehija.

Šajā turnīrā spēlē divas komandas, ar kurām nākamā gada pasaules čempionātā tiksies Latvijas izlase - pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!