Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" un Krievijas izlases aizsargs Vjačeslavs Vojnovs apcietināts par vardarbību mājās, vēsta līgas mājaslapa internetā.

Kamēr norit lietas izmeklēšana, Vojnovs diskvalificēts uz visām ar "Kings" klubu saistītajām aktivitātēm. Krievu hokejistam 22.oktobrī būs jāstājas tiesas priekšā.

ASV medijos izskanējusi informācija, ka Vojnovs iekaustījis savu draudzeni, ar kuru viņam bijušas attiecības. Krievijas hokejists tika aizturēts slimnīcā, bet vēlāk atbrīvots pret 50 000 dolāru lielu drošības naudu.

"Kings" komanda atbalstīja NHL lēmumu par Vojnova atstādināšanu no hokeja saistītajām aktivitātēm, jo šādas lietas rada raizes organizācijai. Klubs gaida izmeklēšanas rezultātus.

24 gadus vecais Vojnovs draftēts 2008. gadā ar 32. kopējo kārtas numuru. Ar "Kings" komandu viņš divas reizes izcīnījis Stenlija kausu. Aizvadītajā sezonā Voinovs piedalījās visās 82 regulārās sezonas spēlēs, gūstot četrus vārtus un izdarot 30 rezultatīvas piespēles. Stenlija kausā Voinovs 26 spēlēs tika pie deviņiem (2+7) punktiem.

Šajā sezonā Vojnova kontā ir sešas spēles, kurās izdarītas divas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!