Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlase, ko vada Latvijas speciālists Oļegs Znaroks, sestdien priekšlaicīgi nodrošināja uzvaru Eirotūres sezonas otrajā posmā - Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā.

Sacensību otrajā mačā pasaules čempione Krievija sestdien ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja Zviedriju.

Krievus jau sestajā minūtē vadībā izvirzīja Antons Belovs, taču otrā perioda pirmajā daļā zviedriem pēc Džimija Ēriksona un Patrika Herslija izdevās izrauties vadībā ar 2:1. Neilgi pēc tam Krievijai izdevās izrauties vadībā un trešajā trešdaļā nodrošināt arī uzvaru, divus vārtus gūstot Iļjam Kovaļčukam.

Tikmēr otrā sestdien notikušā mačā Somija pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Čehiju.

Uzvaras vārtus "bullīšos" somu labā guva Jonass Donskojs.

Pēc divām kārtām Krievija iekrājusi maksimāli iespējamos sešus punktus, kamēr otrajā vietā ir Zviedrija ar trim. Divus punktus izcīnījusi Somija, bet pie viena tikusi Čehija.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pirmajos mačos Krievija ar 2:0 pieveica Somiju, bet Zviedrija - ar 6:4 Čehiju.

Turnīrs noslēgsies svētdien.

Kā ziņots, Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase. Pēc Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīra februārī un aprīlī visas komandas vēl pa reizei tiksies savā starpā.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!