Foto: AP/Scanpix

Rīga, 13.febr., LETA. Krievijas un Zviedrijas hokeja izlases, kas būs Latvijas pretinieces šī gada pasaules čempionātā, sestdien izcīnīja uzvaras Eirotūres spēlēs.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas valstsvienība viesos ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) uzveica Čehiju, revanšējoties par ceturtdien piedzīvoto zaudējumu. Krievija uz Čehiju aizvedusi eksperimentālu sastāvu ar daudziem jaunajiem spēlētājiem. Ceturtdienas mačā ar 3:2 pārāki bija čehi.

Savukārt Zviedrija ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) uzveica Somiju, sarūgtinot savus austrumu kaimiņus otro reizi divu dienu laikā. Ceturtdien Zviedrija izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2.

Ja pirmie divi Eirotūres posmi tika aizvadīti miniturnīru formātā, nākamajos komandas aizvada atsevišķas spēles. Noslēdzošie mači risināsies aprīlī.

Kā zināms, novembra sākumā par Eirotūres pirmā posma jeb "Karjala" kausa izcīņas uzvarētāju kļuva Zviedrija, bet decembrī Čehijas izlase izcīnīja uzvaru Pirmā kanāla kausa izcīņā.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Zviedrija.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. A grupā (Maskavā) cīnīsies Latvija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Dānija un Kazahstāna. Savukārt B grupā spēkosies Slovākija, Kanāda, Somija, ASV, Baltkrievija, Francija, Vācija un Ungārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!