Foto: AFP/Scanpix

Uz Hārta trofeju, ko pasniedz Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājam, kurš devis vislielāko labumu savam klubam, šosezon pretendē Sidnijs Krosbijs, Aleksandrs Ovečkins un jaunais Džons Tavaress.

Pitsburgas "Penguins" kapteinis Krosbijs, kurš iepriekš Hārta balvu ieguva 2007.gadā, šīs sezonas regulāro čempionātu noslēdza dalītā trešajā vietā ar 56 rezultativitātes punktiem, tomēr viņš to paveica, kaut pēdējā mēnesī nedevās laukumā traumas dēļ.

Tāpat līdz pat pēdējai nedēļai Krosbijs bija līgas labākais vārtu guvējs un vidēji mačā gūtie 1,56 punkti bija labākais rādītājs līgā.
Pirmo reizi kopš 2007./2008.gada sezonas "Penguins" uzvarēja savā konferencē un Stenlija kausa izcīņā iekļuva kā ar pirmo numuru izliktā Austrumu konferences komanda.

Pērn šo balvu ieguva Krosbija komandas biedrs Jevgēņijs Malkins.
Vašingtonas "Capitals" kapteinis Ovečkins ir viens no tikai 11 hokejistiem, kurš spējis iegūt Hārta balvu divus gadus pēc kārtas (2008. un 2009.gadā). Tāpat viņš šosezon jau ir garantējis Morisa Rišāra vārdā nosaukto balvu, ko pasniedz līgas labākajam vārtu guvējam.

Kopumā šosezon Ovečkins guva 32 vārtus un bija arī labākais līgā vairākumā gūto vārtu skaitā - 16. Savukārt ar 56 punktiem rezultatīvāko spēlētāju ziņā viņš dalīja trešo vietu ar Krosbiju, kaut piedalījās visos 48 mačos.

Īpaši sekmīgi Ovečkins nospēlēja pēdējās 29 spēlēs, kad guva 22 vārtus un izpildīja 19 rezultatīvas piespēles, palīdzot "Capitals" komandai tikt pie 20 uzvarām.

Ovečkins var kļūt par astoto spēlētāju, kurš Hārta trofeju ieguvis vismaz trīs reizes. Rekordists ar deviņiem tituliem ir Veins Greckis.
Gan Ovečkins, gan Krosbijs pretendē arī uz Teda Lindseja balvu, ko piešķir sezonas izcilākajam hokejistam.

Tikmēr Ņujorkas "Islanders" komandas jaunā zvaigzne Tavaress Hārta trofejas balvas saņemšanai izvirzīts pirmoreiz. Viņš šosezon palīdzēja "Islanders" komandai pirmoreiz kopš 2007.gada kvalificēties Stenlija kausam.

Tavaress ar 28 vārtiem kļuva par trešo labāko vārtu guvēju līgā, tiekot pie 47 punktiem. Kaut vidēji mačā Tavaress nospēlēja 20 minūtes un 46 sekundes, viņš sezonas gaitā nopelnīja vien 18 soda minūtes.

Savā NHL karjerā Tavaress izlaidis vien trīs spēles.

Iepriekš bija zināms, ka uz Teda Lindseja balvu bez Krosbija un Ovečkina pretendē arī Martēns Senluī no Tampabejas "Lightning".

Uz Vezina balvu, kuru piešķir līgas labākajam vārtsargam, pretendē Sergejs Bobrovskis (Kolumbusas "Blue Jackets"), Henriks Lundkvists (Ņujorkas "Rangers") un Anti Niemi (Sanhosē "Sharks").
Par Norisa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam aizsargam, cīnās Kriss Letangs (Pitsburgas "Penguins"), Pīkejs Subans (Monreālas "Canadiens") un Raiens Saters (Minesotas "Wild").

Savukārt Kaldera balvu, ko saņem līgas labākie debitanti, var piešķirt Brendanam Galaheram ("Canadiens"), Žonatanam Iberdo (Floridas "Panthers") vai Brendonam Sādam (Čikāgas "Blackhawks").

NHL šīs sezonas balvu uzvarētāji tiks nosaukti Stenlija kausa finālsērijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!