Foto: AP/Scanpix
Kanādiešu zvaigzne Sidnijs Krosbijs no Pitsburgas "Penguins" komandas smadzeņu satricinājuma dēļ ceturtdien izlaidīs vienības pirmo šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) maču.

Krosbijs sliktas pašsajūtas dēļ izlaida sestdien ieplānoto pārbaudes maču starp "Penguins" un Kolumbusas "Blue Jackets", jo dienu iepriekš treniņā bija guvis smadzeņu satricinājumu. Sportistam pēc tam tika veiktas padziļinātas pārbaudes, pēc kurām tad arī secināts, ka viņš pirmajā jaunās sezonas spēlē nevarēs piedalīties.

"Penguins" jauno NHL sezonu sāks ceturtdien mājās pret Vašingtonas "Capitals".

Tiesa, Krosbijs trešdien pirmo reizi pēc traumas piedalījās "Penguins" treniņā kopā ar pārējo komandu, bet mačā spēlēt viņš nevarēs.

"Vienmēr esmu priecīgs, kad varu kāpt uz ledus. Saprotams, ka šobrīd man jābūt pacietīgam un nevajag lieki riskēt, lai pēc tam atkal neatkārtotos tas pats," trešdien teica Krosbijs.

Krosbijs aizvadītajā sezonā palīdzēja Pitsburgas komandai tikt pie Stenlija kausa. Viņš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt septembra nogalē Krosbijs palīdzēja Kanādas izlasei izcīnīt Pasaules kausu, kurā viņš tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Šī nav pirmā reize, kad Krosbijs iedzīvojas smadzeņu satricinājumā, jo iepriekš karjerā viņš šādas traumas dēļ bija spiests vairākkārt ilgstoši nespēlēt.

NHL sezona sāksies trešdien. No Latvijas hokejistiem to sāks tikai Zemgus Girgensons, kurš aizvadīs savu ceturto sezonu Bufalo "Sabres" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!