Foto: F64

Latvijas hokeja aizsarga Artūra Kuldas prioritāte šobrīd ir atgriezties Ziemeļamerikā ar cerību parakstīt vienvirziena līgumu ar kādu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu, sarunā ar "Sport Express" sacīja pats spēlētājs.

Kā zināms, pirms dažām dienām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Ufas "Salavat Julajev" negaidīti pārtrauca līgumsaistības ar 26 gadus veco Kuldu. Šajā komandā viņš bija aizvadīja iepriekšējās divas sezonas.

"Gatavojos sezonai, atlidoju uz Ufu, bet sanāca tā, kā sanāca," izteicās Kulda. "Ko padarīsi, jāturpina trenēties. Līgumu lauzām pēc abpusējas vienošanās, sperot viens otram soli pretī. Turklāt man gribas no jauna sevi parādīt NHL. Šobrīd svarīgākais ir atlabt no savainojuma, jau pēc pāris nedēļām atsākšu slidot. Tāpēc nākamajai sezonai būšu gatavs."

Tiesa, Kulda atturējās nosaukt, kādā traumā viņš īsti iedzīvojies, taču nelielais savainojums viņu esot nomocījis visu sezonu. Tomēr nu ir veikta operācija, un veselības likstas vairs netraucē.

"Pašlaik esmu neierobežoti brīvais aģents gan KHL, gan NHL čempionātos. Redzēsim, kādā līgā turpināšu karjeru, tomēr prioritāte būs atgriešanās Ziemeļamerikā, jo tur es vēl visu neparādīju. Interese no NHL klubiem ir, tāpēc ar tiem runāsim. Prioritāte ir šai līgai. Kas attiecas uz KHL, daudz leģionāru vietu vairs nav palicis. Savukārt Ziemeļamerikā izskatīšu tikai vienvirziena līgumus, jo ar divvirziena kontraktiem esmu jau atspēlējies. Raugoties, kā esmu pēdējos gados spēlējis, uzskatu, ka man ir pa spēkam spēlēt NHL, un varu parakstīt vienvirziena līgumu," uzskata Kulda.

Pagājušajā sezonā KHL regulārā čempionāta 45 mačos Kulda guva četrus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -9, bet piecos Gagarina kausa mačos hokejists ar rezultativitāti neizcēlās un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Pirms tam Kulda 2012./13.gada sezonu pavadīja KHL vienībā Novosibirskas "Sibirj", kas bija pirmā pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas. Zīmīgi, ka pēc tās sezonas noslēguma spēlētājs pievienojās NHL komandai Vinipegas "Jets", tiesa, laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm, turklāt Vinipegas komanda nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kuldu Atlantas "Thrashers" komanda (tagadējā "Jets") jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 200.numuru.

Kā zināms, Kulda šogad nepalīdzēja Latvijas izlasei Čehijā notikušajā pasaules čempionātā, jo bija problēmas ar veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!