Foto: AFP/Scanpix

Savus ceturtos vārtus šīs sezonas Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien guva Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, kura pārstāvētā Sentdžonsas "IceCaps" komanda ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) savā laukumā pieveica Vusteras "Sharks" vienību.

Kulda vārtus pirmās trešdaļas 18.minūtē, tajā brīdī atklājot mača rezultātu.

Mača gaitā Kulda veica divus metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon aizvadītajās 32 AHL spēlēs Kulda guvis četrus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 39 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Citā spēlē piektdien uzvaru izcīnīja arī latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Adirondakas "Phantoms" vienība, kas ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Norfolkas "Admirals" hokejistus.

Bārtulis izdarīja divus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja labāko lietderības koeficientu mačā - +3.

Pie panākuma piektdien tika arī uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Ebotsfordas "Heat" komanda, kas izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Ročestras "Americans".

Ivanāns veica vienu metienu pa vārtiem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

AHL kopvērtējumā "IceCaps" ar 62 punktiem 45 spēlēs atrodas stabilā Austrumu konferences Atlantijas divīzijas līderpozīcijā, "Phantoms" vienība ar 46 punktiem 45 mačos pakāpās uz priekšpēdējo, ceturto, vietu Austrumu konferences Ziemeļaustrumu divīzijā, bet uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Ebotsfordas "Heat" komanda ar 55 punktiem 46 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā Rietumu konferences Rietumu divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!