Foto: F64

Uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda un Mitišču "Atlant" vienība, kurā spēlē Sandis Ozoliņš. Turklāt abu Latvijas aizsargu vienības izbraukumā pārspēja kopvērtējumā augstāk esošas komandas.

"Sibirj" ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica spēcīgo Čeļabinskas "Traktor".

Mača gaitā Kuldam bija vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, turklāt viena no tām arī pagarinājumā, tomēr Latvijas aizsargs palika bez rezultativitātes punktiem. Kulda laukumā pavadīja 21 minūti un 41 sekundi, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem.

"Sibirj" komandai pamatlaikā pa vieniem vārtiem guva Sergejs Šumakovs un Kristiāns Kudročs, bet "Traktor" rindās ar vārtu guvumiem atbildēja Vladimirs Antipovs un Andrejs Kosticins.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā viesi bija pārāki ar 2:0.

Šī bija "Sibirj" komandas trešā uzvara pēc kārtas, bet "Traktor" pārtrauca divu panākumu sēriju.

Tikmēr "Atlant" ar minimālu rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica vēl viena Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto līgas pagājušās sezonas finālisti Omskas "Avangard". Vienīgos vārtus mača 26.minūtē guva Rafaels Batrišins, kuram šis bija pirmais precīzais metiens šosezon.

Savukārt par mača galveno varoni kļuva "Atlant" vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, kurš atvairīja 51 pretinieku metienu.

Ozoliņš šoreiz nospēlēja 23 minūtes un desmit sekundes, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem.

Pujacs traumas dēļ izlaida trešo spēli pēc kārtas.

Šī "Atlant" vienībai bija otrā uzvara pēc kārtas pēc sešu zaudējumu sērijas. Savukārt "Avangard" piedzīvoja vien otro zaudējumu pēdējās astoņās cīņās, iepriekš Omskas hokejistus šajā laikā bija pārspējusi vien Latvijas vienība Rīgas "Dinamo".

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 80 punktiem 40 spēlēs joprojām ieņem otro vietu, bet "Sibirj" ar 61 punktu 38 mačos ieņem sesto vietu.

Savukārt "Atlant" ar 45 punktiem 39 cīņās joprojām ieņem 11.vietu Rietumu konferencē.

Austrumu konferences līderpozīcijā ar 80 punktiem atrodas latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars", bet visas līgas pirmajā vietā ar 82 punktiem ir Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pagājušās sezonas spēcīgākā vienība Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 39 spēlēs ieņem 13.vietu Rietumu konferencē. 13 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 13 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!