Latvijas vicečempioni hokejā Ogres "Kurbads" valsts virslīgas mačā trešdien aizraujošā cīņā ar 6:5 (3:1, 2:1, 1:3) izbraukumā pārspēja ambiciozo "Mogo" komandu.

Jau cīņas trešajā minūtē rezultātu atklāja viesu komandas spēlētājs Edgars Adamovičs, bet minūti vēlāk Elviss Želubovskis rezultātu uz tablo izlīdzināja. Savukārt turpinājumā līdz otrās trešdaļas vidum "Kurbads" panāca trīs vārtu pārsvaru (4:1), kad ar precīziem metieniem atzīmējās Aleksandrs Macijevskis, Renārs Valters un Toms Hartmanis.

Mača 38.minūē mājinieki vienus vārtus atspēlēja, ar rezultatīvu metienu izceļoties Sergejam Durdinam, tomēr pamatlaika noslēdzošajā trešdaļā "Kurbads" panāca jau četru vārtu pārsvaru (6:2). Otros vārtus mačā guva Macijevskis, bet vēl ar precīzu metienu atzīmējās Ēriks Bisenieks.

Lai gan šķita, ka intriga mačā ir zudusi, pretējās domās bija "Mogo" spēlētāji, kuri cīņas izskaņā divu minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus un samazināja deficītu līdz minimumam (5:6). Atlikušajās sekundēs gan neizšķirtu mājiniekiem neizdevās izraut.
Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Macijevskis, kura rēķinā divi vārtu guvumi un rezultatīva piespēle.

Tikmēr citā virslīgas spēlē "Zemgale"/LLU savu skatītāju priekšā ar 8:2 (1:1, 5:1, 2:0) sagrāva Jūrmalas HASC.

Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Mežulis un Edgars Lipsbergs.

Čempionāta kopvērtējumā pirmajā vietā ar septiņiem punktiem trijos mačos ir "Kurbads", otrā ar sešiem iekrātiem punktiem divos mačos ir atjaunotā "Liepājas" komanda, bet tai ar tikpat punktiem un aizvadītu spēli vairāk seko "Zemgale"/LLU. Ceturtā ar pieciem punktiem divās spēlēs ir "Rīga"/"Prizma", bet piecinieku ar trīs izcīnītiem punktiem noslēdz "Mogo". Tikmēr bez punktiem cīnās Jūrmalas HASC un "Ogre"/"Sāga 97".

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.
Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!