Foto: stock.xchng
Uzvaru Latvijas hokeja čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Kurbads" komanda, tādējādi kļūstot par sacensību kopvērtējuma līderi.

Aizvadītajā mačā "Kurbads" izbraukumā ar 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) pārspēja "Rīga"/"Prizma" komandu, sagādājot tai pirmo zaudējumu šosezon.

Līdz spēles 25.minūtei viesiem 3:0 pārsvaru dāvāja Andrejs Kardašs, Andrejs Lavrenovs un Renārs Undelis. Spēles 33.minūtē mājiniekiem vienus vārtus atguva Viktors Lobačevs, bet otrās trešdaļas beigās trīs vārtus pārsvaru "Kurbads" komandai atjaunoja Undelis.

Trešajā trešdaļā līdz tās vidum Roberts Maziņš un Sergejs Pečura panāca cerīgo 3:4, taču atlikušajā laikā "Rīga"/"Prizma" atspēlēties nepaguva.

Citā čempionāta spēlē sestdien "Ozolnieki"/"Monarch" savā laukumā ar 7:2 (0:2, 6:0, 1:0) sagrāva "Zemgale"/LLU komandu, lai arī pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos ar 0:2.

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Andis Āboliņš, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet divreiz izcēlās Aleksandrs Kerčs juniors.

Kopvērtējuma līderi ar deviņiem punktiem četros mačos ir "Kurbads", "Rīga"/"Prizma" un "Dinamo Juniors" kontā ir pa sešiem punktiem trīs spēlēs, "Ozolnieki"/"Monarch" kontā ir seši punkti četros mačos, "Zemgale"/LLU iekrājusi trīs punktus trīs cīņās, bet bez punktiem trīs spēlēs sacenšas "Daugavpils".

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies divās ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas nākamā gada marta otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!