Foto: Publicitātes foto

Latvijas vicečempioni hokejā "Kurbads" sestdien valsts virslīgas mačā pārliecinoši ar 12:2 (1:0, 6:2, 5:0) savā laukumā sagrāva jaunizveidoto "Ogre"/"Sāga 97" komandu.

Pirmais periods tika aizvadīts vēl salīdzinoši līdzvērtīgā duelī, kurā "Kurbadu" vadībā ar 1:0 mača 16.minūtē izvirzīja Jānis Straupe, bet otrās trešdaļas sākumā Jānis Bērziņš panāca 2:0. Tiesa, "Ogre"/"Sāga 97" prata īsā laikā panākt neizšķirtu, kad divreiz izcēlās Mārtiņš Dzierkals.

Tiesa, dueļa turpinājumā vārtus guva tikai "Kurbads", sāncenšu vārtos raidot desmit bezatbildes ripas.

"Kurbads" sastāvā trīs vārtus jeb "hat trick" guva Artjoms Ogorodņikovs, kuram arī rezultatīva piespēle. Tikmēr pieredzējušā Aleksandra Macijevska rēķinā divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Savukārt pie otrā panākuma divos mačos ticis jaunizveidotais klubs "Liepāja", kas savā laukumā ar 9:3 (4:0, 4:0, 1:3) sagrāva Jūrmalas HASC vienību.

Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās uzbrucējs Toms Tiļļa, divi vārti arī Valtera Freija kontā.

Pēc diviem mačiem par kopvērtējuma līderi kļuvusi "Liepājas" komanda, kas iekrājusi sešus punktus, bet otro vietu ar četriem punktiem ieņem "Kurbads". Tikmēr "Zemgale"/LLU un ambiciozā "Mogo" divās cīņās tikušas pie trim punktiem. Divi punkti vienīgajā mačā ir valsts čempionvienībai "Rīga"/"Prizma", bet bez punktiem cīnās HASC un "Ogre"/"Sāga 97".

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!