Foto: Publicitātes foto

Ogres "Kurbads" hokejisti otrdien trillera cienīgā cīņā Latvijas virslīgas mačā izbraukumā ar 6:5 (1:1, 1:2, 3:2, 1:0) papildlaikā apspēlēja "Mogo" vienību, uzvaras vārtus gūstot pagarinājuma pēdējā sekundē.

Pēc divām trešdaļām rezultāts bija 3:2 "Mogo" labā. Trešā perioda sākumā divu minūšu laikā "Kurbads" hokejisti guva divus vārtus, atgūstot vadību spēlē un panākot 4:3. Turpinājumā "Mogo" izlīdzināja dueļa rezultātu, pie tam izdarīja to pašu arī piecas minūtes vēlāk, "Kurbadam" tobrīd esot vadībā jau ar 5:4.

Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, tāpēc komandām bija jāaizvada pagarinājums. Papildlaika trešajā minūtē uz "Kurbada" vārtiem lauzās Miks Lipsbergs, kuru pretinieku aizsargs apturēja tikai ar noteikumu pārkāpumu. Līdz ar to uz "Kurbada" vārtiem tika nozīmēts soda metiens, ko arī centās realizēt pats Lipsbergs, taču ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Savukārt nepilnu minūti vēlāk noraidījumu nopelnīja jau "Mogo" hokejists, ļaujot "Kurbadam" spēlēt četratā pret trijiem. Ogres vienības hokejisti izmantoja šo iespēju, uzvaras vārtus gūstot papildlaika pēdējā sekundē. Uzvaras ripu ieraidīja Renārs Valters.

Jau vēstīts, "Mogo" pagājušajā nedēļā ceturtdien atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 4:3 pārspēja "Kurbads" vienību, triumfējot Latvijas kausa izcīņas finālā.

Tikmēr citā otrdienas mačā pie pārliecinošas uzvaras tika "Prizma" vienība, kas ar 9:1 (2:0, 3:1, 4:0) apspēlēja "Rīga99"/"Tukums" hokejistus.

Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sergejs Piskunovs, bet divus vārtus guva un vienu piespēli veica Viktors Lobačovs. Vienīgos vārtus "Rīga99"/"Tukums" labā guva Ņikita Jengašovs.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma tabulā "Mogo" ar 53 punktiem 24 spēlēs ir līdere, par diviem punktiem apsteidzot "Liepājas" komandu, bet par trim - Ogres "Kurbadu". "Zemgale"/LLU ar 45 punktiem ieņem ceturto vietu, par deviņiem punktiem atpaliek "Prizma", kas aizvadījusi 26 mačus.

Sestajā pozīcijā ar 11 punktiem 25 spēlēs ir "Rīga", kuru vada par Latvijas valstsvienības galveno treneri pirmdien kļuvušais Leonīds Beresņevs, bet "Rīga99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!