Foto: Publicitātes attēli

Ogrē bāzētā "Kurbada" vienība un "Mogo" sestdien uzvarēja "Optibet sporta bārs" Latvijas kausa izcīņas hokejā pirmajās pusfināla spēlēs, pietuvojoties titula mača sasniegšanai jau otro gadu pēc kārtas.

"Kurbads" viesos rezultatīvā cīņā ar 7:4 (3:2, 3:2, 1:0) apspēlēja Rīgas "Prizmu". Spēles vidū vēl "Prizma" bija vadībā ar 4:3, turklāt vēl pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem "Kurbads" mainīja vārtsargu un Ulda Čalpas vietā laukumā devās Mārtiņš Raitums, tomēr līdz otrās trešdaļas beigām "Kurbads" atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un trešajā trešdaļā pretinieku vārtos iemeta arī septīto ripu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Sandis Zolmanis, bet pa vieniem vārtiem iemeta Toms Hartmanis, Bruno Zabis, Edgars Lipsbergs, Jānis Straupe un Juris Upītis.

Tikmēr "Prizmas" sastāvā ar rezultatīviem raidījumiem izcēlās Krists Apsītis, Sandis Grīnbergs, Jurijs Kļujevskis un Haralds Štrombergs.

Šī "Kurbadam" bija pirmā spēle pēc galvenā trenera Rodrigo Laviņa atlaišanas. Šonedēļ galvenā trenera amatā tika iecelts Pēteris Ostošovs, bet Laviņš tagad ir vienības konsultants.

Abu komandu atbildes mačs jau svētdien risināsies Ogrē. Lai garantētu vietu finālā, "Kurbads" atbildes spēlē drīkstēs zaudēt pat ar divu vārtu starpību.

Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēja "Mogo" viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja virslīgas čempionāta līderi "Zemgale"/LLU. Spēles pirmajā pusē Elviss Želubovskis un soda metienu realizējušais Ronalds Cinks izvirzīja viesus vadībā ar 2:0. Kaut vienus vārtus atguva Latvijas U-20 izlases aizsargs Eduards Hugo Jansons, trešajā trešdaļā "Mogo" divu vārtu pārsvaru atjaunoja Edgars Kurmis.

"Mogo" komandai ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Raimonds Vilkoits, kurš sezonas ievadā bija viens no "Zemgale"/LLU līderiem.

Šo komandu atbildes cīņa risināsies pirmdien Rīgā.

Savukārt Latvijas kausa izcīņas finālspēle 17.februārī notiks "Arēnā Rīga".

Latvijas kausa izcīņa hokejā tika atjaunota iepriekšējā sezonā, kad galveno balvu ieguva "Mogo" komanda, finālā spraigā cīņā ar 4:3 uzveicot "Kurbada" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!