Foto: hclada.ru

Pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunajā sezonā sestdien izcīnīja Toljati "Lada" vienība, kuras vārtos oficiālos mačos debitēja latvietis Edgars Masaļskis.

"Lada", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Artis Ābols, viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Maskavas "Spartak" hokejistus.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja Aleksandrs Streļcovs, bet otrās trešdaļas pusē Vasilijs Streļcovs Toljtati vienības pārsvaru dubultoja.

Otrā perioda nogalē mājinieki vienus vārtus atguva, kad precīzs bija Filips Toluzakovs, bet trešās trešdaļas sākumā Aleksandrs Bumagins pielika punktu "Lada" vienības uzvarai.

Lielisku sniegumu viesu komandas vārtos demonstrēja Masaļskis, kurš atvairīja 44 no 45 pretinieku mestajām ripām.

Tāpat uzvaru sestdien izcīnīja latvieša Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas viesos ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) uzveica iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt pirmo zaudējumu piedzīvoja pagājušās sezonas regulārā turnīra čempione Maskavas CSKA, kas ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) izbraukumā kapitulēja Somijas vienībai Helsinku "Jokerit". Līdz ar to "Jokerit" komanda joprojām ir vienīgā, kas ieguvusi maksimālo punktu skaitu, bet CSKA savā nākamajā mačā 1.septembrī uzņems Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

"Lada" ar trīs spēlēm izcīnītiem trim punktiem ir desmitā Austrumu konferencē, kamēr līderes ar pieciem punktiem divās cīņās ir Magņitogorskas "Metallurg" un Habarovskas "Amur" vienības.

Tikmēr "Torpedo" ar pieciem punktiem ir piektā Rietumu konferencē, bet līdere ar maksimālajiem deviņiem punktiem trīs mačos ir "Jokerit" vienība, kamēr Rīgas "Dinamo" četri punkti divās cīņās dod septīto pozīciju.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām klubi sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!