Foto: RIA Novosti/Scanpix

Čempionu līga hokejā no 2017./2018. gada sezonas samazinās dalībnieku skaitu līdz 32 komandām, turklāt kvalificēties turnīram varēs vien pēc sportiskajiem rezultātiem.

Līdz šim 26 komandām, kas dibināja turnīru, bija A licence, tomēr turpmāk šādas priekšrocības šīm vienībām vairs nebūs. Sacensībās turklāt piedalīsies 24 komandas no dibinātājlīgām (Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Šveices, Vācijas, Austrijas), bet vienu valsti nepārstāvēs vairāk par piecām vienībām. Savukārt pārējās astoņas vietas aizpildīs komandas no citām līgām.

Kā uzsver organizatori, uz dalību turnīrā nepretendēs komandas, kas savā nacionālajā čempionātā nav sasniegušas pusfinālu, izņemot iepriekšējās sezonas līgas čempionus, kuriem būs garantēta dalība sacensībās.

"Kvalificēšanās tikai pēc sportiskiem sasniegumiem un dalībkomandu samazināšana no vienas valsts ir ceļš uz panākumiem," izteicies līgas izpilddirektors Martins Baumans. "Čempionu līgā jāpiedalās tikai labākajiem no labākajiem Eiropas klubiem - vairs neviens savu vietu nenopelnīs ar naudu."

Tāpat līga paziņojusi, ka uz sešiem gadiem pagarinājusi līgumu ar mārketinga partneri "Infront".

Līdz šim IIHF Čempionu līgā aizvadītas divas sezonas, kurās piedalījušās 44-48 komandas. Dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju. Vēl sešu valstu līgām pieder 25%, bet Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) - 12%.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas "Frolunda", kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu "Karpat" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!