Foto: EPA/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, visticamāk, piedalīsies nākamā gada Soču olimpiskajās spēlēs, vēsta laikraksts "Toronto Star".

Lai gan lēmums vēl nav izziņots oficiāli, "Toronto Star" izdarījis pieņēmumu, ka NHL hokejisti Olimpiādē varēs piedalīties. Pieņēmums balstīts uz līgas komandas Floridas "Panthers" nākamās sezonas kalendāru, kura ietvaros vienība aizvadīs maču 7.februārī, bet nākamā cīņa paredzēta vien 27.februārī.

Tieši šajā pārtraukumā norisināsies Soču olimpiskās spēles.

"Toronto Star" ziņo, ka oficiāls paziņojums no NHL puses sekos šīs nedēļas laikā.

Ja vienošanās tiks panākta, NHL spēlētāji Sočos tiks nogādāti ar čarterreisiem, kas izlidos no četrām Ziemeļamerikas lidostām. Pēdējā spēļu diena NHL būs 8.februārī, bet olimpiskais vīriešu hokeja turnīrs sāksies 12.februārī. Savukārt NHL sezona atsāksies divas dienas pēc Olimpiādes zelta mača - 25.februārī.

Tiek prognozēts, ka Olimpiādē varētu piedalīties aptuveni 160-180 NHL spēlētāji, kuru kopējā līgumu vērtība būs aptuveni trīs miljardi dolāru (1,6 miljardi latu), tāpēc īpaši rūpīgi tiek apspriesti punkti par spēlētāju apdrošināšanu.

Ja vienošanās tiks panākta, uz Olimpiādi tiks nosūtīti arī septiņi galvenie tiesneši un seši līnijtiesneši, kas būs pirmoreiz kopš 1998.gada Nagano Olimpiādes.

Kā ziņots, Soču olimpiskajās spēlēs piedalīsies arī Latvijas hokeja izlase, kas apakšgrupu turnīrā spēkosies ar Čehiju, Zviedriju un Šveici. Apakšgrupu turnīra kalendārs kļūs zināms vēlāk šomēnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!