Foto: Reuters/Scanpix

18 gadus vecais Vinipegas "Jets" uzbrucējs Patriks Laine ir kļuvis par jaunāko Eiropas hokejistu, kam Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) izdevies izcelties ar "hettriku".

Trīs vārtus 18 gadus un 183 dienas vecais Laine guva NHL regulārā čempionāta spēlē pret Toronto "Maple Leafs", kurā "Jets" uzvarēja pagarinājumā ar 5:4. Jāpiebilst, ka spēles laikā Vinipegas klubs bija nonākuši zaudētājos ar 0:4, bet uzvaras vārtus pagarinājumā guva tieši Laine.

"Mēs izslidojām divatā pret vienu pretinieku, un tādās situācijās es labāk jūtos, spēlējot kreisajā pusē," pēc spēles atzina Laine. "Tomēr nolēmu mest pa vārtiem, un ripa aizlidoja tieši tur, kur gribēju. Tā bija brīnišķīga sajūta."

Late game-tying goal: ✅
Overtime game-winner: ✅
Hat trick: ✅
Great night: ✅ pic.twitter.com/Zb4aRwxO0B

— NHL (@NHL) October 20, 2016

Līdz tam jaunākais eiropietis, kas izcēlies ar trim vārtiem NHL spēlē, bija krievs Ņikita Filatovs, kurš 2009. gadā guva savu vienīgi "hettriku" NHL, būdams 18 gadus un 230 dienas vecs.

Visjaunākais "hettrika" autors NHL joprojām ir Džordans Stāls, kurš 2007. gadā guva trīs vārtus Pitsburgas "Penguins" labā, būdams 18 gadus un 153 dienas vecs.

Kā ziņojām, Patriks Laine līdz ar ASV izlases jauno talantu Ostonu Metjūsu bija šāgada pasaules hokeja čempionāta lielākie atklājumi. Abi pēc šā turnīra noslēdza līgumus ar NHL klubiem un abi ir izcēlušies ar rekordiem - Totonto "Maple Leafs" uzbrucējs Metjūss pārrakstīja NHL vēsturi, savā debijas spēlē gūstot četrus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!