Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) jaunpienācēji Lasvegasas "Golden Knights" diskvalificējuši krievu uzbrucēju Vadimu Šipačovu par atteikšanos spēlēt, vēsta NHL mājas lapa.

24. oktobrī "Golden Knights" nosūtīja krievu hokejistu uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Čikāgā, taču viņš 28. oktobrī neieradās uz "Wolves" spēli pret Milvoki "Admirals", par ko Lasvegasas klubs Šipačovu diskvalificēja. Krievu hokejists tā vietā esot atgriezies pie ģimenes Lasvegasā, jo viņa sieva nepārzinot angļu valodu, ziņo izdevums "Sport Ekspress".

Šā gada maijā Lasvegasas klubs noslēdza ar 30 gadus veco Šipačovu līgumu uz diviem gadiem par deviņiem miljoniem dolāru. Jauno sezonu krievu uzbrucējs gan iesāka Čikāgas, bet pēc tam tika izsaukts uz "Golde Knights", kuru sastāvā aizvadīja trīs spēles. Pēc tam "Golden Knights" centās tikt no viņa vaļā, ļaujot hokejista aģentam meklēt jaunu klubu, taču ievērojamās līguma summas dēļ neviens no NHL klubiem Šipačovu pie sevis nevēlējās redzēt, savukārt atgriezties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) viņam traucē līgums starp NHL un KHL.

Iepriekšējo sezonu Šipačovs aizvadīja KHL, Sanktpēterburgas SKA, kļūstot par trešo rezultatīvāko spēlētāju līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!