Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Divus vārtus gūstot komandas līderim Džonatanam Maršeso, Lasvegasas "Goldeng Knights" pirmdien izbraukumā izcīnīja uzvaru pār Vinipegas "Jets" ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) un izlīdzināja rezultātu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences fināla sērijā.

Izšķirošo pārsvaru "zelta bruņinieki" ieguva jau spēles pirmajā trešdaļā, kad Tomašs Tatars un Maršeso panāca 2:0 Lasvegasas kluba labā.

Otrais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet trešās trešdaļas vidū ripu no saviem vārtiem nācās izņemt arī Markam-Andrē Flerī, kad Kails Konors realizēja " Jets" skaitlisko vairākumu. "Golden Knights" ātri vien atguva divu vārtu pārsvaru, Maršeso pusotru minūti pēc ielaistajiem vārtiem vēlreiz pārspējot Konoru Helebuiku.

"Uzskatu, ka šodien mēs hokeja pasaulei parādījām, ka esam pelnījuši būt šeit un varam spēlēt pret spēcīgu komandu," pēc uzvaras izteicās Maršeso, kurš tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Viņš arī atkārtoja NHL rekordu, kļūstot par otro līgas spēlētāju, kam kluba debijas sezonā izdevies sakrāt 15 rezultativitātes punktus Stenlija kausa izcīņā. Pirmajam tas izdevās Billijam Goldsorsijam, kad 1968. gada sezonā NHL debitēja Minesotas "North Stars".

Vinipegas "Jets" tā bija ceturtā zaudētā spēle pēc kārtas savā laukumā.

Stenlija kausa izcīņas pusfināla sērijā, kurā tiekas "Golden Knights" un "Jets", rezultāts tagad ir neizšķirts, 1-1.

NHL Austrumu konferences finālā cīnās Vašingtonas "Capitals" un Tampabejas "Lighning", un šajā sērijā ar 2-0 vadībā ir "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!