Foto: LETA

Veiksmīgu sniegumu Ziemeļamerikas zemākajās līgās trešdien nodemonstrēja vairāki latviešu hokejisti, kuri guvuši vārtus Amerikas hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) spēlēs.

AHL čempionāta mačā Ronalds Ķēniņa Jūtikas "Comets" ar rezultātu 5:4 uzvarēja Sirakūzas "Crunch" bez Kristera Gudļevska vārtos.

Ķēniņš šajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu, otrajā periodā panākot rezultātu 4:2. Šie Ķēniņam bija ceturtie vārti šajā AHL čempionātā. Viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles.

Ķēniņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu "-1". "Crunch" komandas vārtus sargāja krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 30 no 35 metieniem.

Tikmēr ECHL čempionātā vārtus guvis latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, kurš tādējādi palīdzēja Ontario "Reign" ar 4:3 uzvarēt Kolorado "Eagles", kuru pārstāv Vitālijs Pavlovs.

Freibergs guva spēles pirmos vārtus, precīzs būdams mača 14.minūtē. Tie latviešu aizsargam tie bija otrie vārti, kā arī trešais rezultativitātes punkts 18 spēlēs.

Šajā mačā Freibergs izdarīja trīs metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu. Tikmēr Pavlovs "Eagles" sastāvā izdarīja četrus metienus pa vārtiem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficentu.

Stoktonas "Thuder" rindās ar vārtu guvumu izcēlās Roberts Lipsbergs, taču tas nepalīdzēja mačā pret Bakersfildas "Condors" – 2:5.

Lipsbergs precīzi meta trešajā periodā un viņš panāca rezultātu 2:4. Tie Lipsbergam bija pirmie vārti ECHL, bet iepriekš viņš izdarījis vienu rezultatīvu piespēli.

Lipsbergam šajā mačā arī divas soda minūtes, kā arī pozitīvs lietderības koeficents "+1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!