Foto: F64

Latvijas hokeja čempionāta pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Bruno Zabis no HK "Liepāja" pārgājis uz "Kurbads" komandu, informēja komanda.

Zabis un "Kurbads" panākuši vienošanos par līgumu uz 2016./2017. gada sezonu.

Pagājuša sezonā "Liepāja" komandas sastāvā Zabis regulārajā čempionātā 23 spēlēs guva 12 vārtus un izdarīja 29 rezultatīvas piespēles, bet 11 izslēgšanas spēlēs viņa kontā septiņi vārti un 12 piespēles. Viņš 11 spēles uzspēlēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā, izdarot divas piespēles.

Tāpat Latvijas čempionāta finālsērijā pret HK "Kurbads" Zabis septiņās spēlēs guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Viņa kontā arī zelta vārti septītās finālspēles pagarinājumā.

Profesionāļa gaitas Bruno iesāka "Liepājas Metalurgs" komandā, 18 gadu vecumā debitējot Latvijas čempionātā, bet gadu vēlāk arī Baltkrievijas čempionātā, kur labākais sniegums parādīts 2013./2014. gada sezonā, kad 34 spēlēs tika gūti pieci vārti un atdotas 11 rezultatīvas piespēles.
Pēc "Liepājas Metalurga" izjukšanas Zabis devās uz Vācijas trešo līgu, kur turpināja būt rezultatīvs, 29 spēlēs sakrājot 59 (27+32) punktus. Pēc tam viņš atgriezās Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!