Foto: F64

Latvijas hokeja čempionāta finālsērijā starp "Mogo" un "Kurbads" komandām novērota aizdomīga likmju veikšana, kas varētu liecināt par iespējamu spēles rezultāta sarunāšanu.

Trešdien notikušajā Latvijas čempionāta finālsērijas ceturtajā mačā "Kurbads" ar 7:4 uzvarēja "Mogo", tomēr sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1 vadību saglabā "Mogo". Pirms spēles bukmeikeru vērtējumā abu komandu izredzes uzvarēt bija apmēram vienādas, bet pirmajā periodā "Kurbads" kļuva par neapšaubāmu spēles favorītu, lai gan tobrīd vēl rezultāts bija 0:0.

"Spēles gaitā izņēmām likmi no mūsu piedāvājuma, jo neadekvāti nomainījās koeficienti visos pasaules bukmeikeros. Ap spēles 10.-15. minūti "Kurbada" izredzes uz uzvaru bija vērtētas ar koeficientu 1,18. Zinājām tomēr spēles reālos spēku samērus, tāpēc, lai nebūtu aizdomīgu likmju, izņēmām spēli no piedāvājuma", portālam "Delfi" skaidro sporta totalizatora "Optibet" riska menedžeris Andris Pozņaks.

Pozņaks gan norāda, ka likmju summas nav bijušas sevišķi lielākas, jo par Latvijas čempionāta finālu ir liela interese un tiek liktas lielas summas.

"Tas nav pirmais gadījums, kad spēles gaitā ir neadekvātas likmes. Arī trešajā spēlē bija līdzīgs gadījums, kad "Mogo" bija vadībā ar 3:1. Pirms spēles "Mogo" izredzes bija vērtētās ar koeficientu 2,40, bet tajā brīdī tas bija nokritis tikai uz 2,20. Tas nozīmē, ka tiek liktas lielas likmes uz "Kurbads" uzvaru. Ja runājam par ceturto spēli, tad nav normāli, ka pie rezultāta 0:0 uz "Mogo" uzvaru koeficients ir 15. Tas nav adekvāti," skaidro Pozņaks.

Kompānija spēli no likmju saraksta izņēmusi, tomēr tā nav anulēta, un visiem, kas likuši likmes uz "Kurbads" uzvaru, savus laimestus saņēmuši.

"Triobet" par notikušo ir informējusi Latvijas Hokeja federāciju (LHF), nosūtot ziņojumu ar koeficientu izmaiņām.

LHF prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar Latvijas medijiem kategoriski noraidīja iespējamību, ka spēle varētu būt bijusi sarunāta un rezultāts ietekmēts. Tomēr viņš solīja, ka LHF izmeklēs šo gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!