Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja komandas "Ogre"/"Sāga 97" galvenais treneris Aleksejs Rešetņikovs par draudu izteikšanu tiesnešiem diskvalificēts uz piecām Latvijas virslīgas čempionāta spēlēm, lēmusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija.

Incidents notika 17.janvāra mačā, kurā "Ogre"/"Sāga 97" izbraukumā ar 1:5 zaudēja "Zemgale"/LLU komandai, bet Rešetņikovs starplaikā starp otro un trešo trešdaļu saņēma 2+20 minūšu disciplināro noraidījumu par draudu izteikšanu spēles tiesnešiem.

Rešetņikovs tagad diskvalificēts uz piecām virslīgas spēlēm ar tiesībām pēc trīs spēļu diskvalifikācijas atlikušo divu spēļu diskvalifikāciju aizstāt ar naudas sodu 284 eiro apjomā.

Ja treneris izcietīs pilnu sodu, viņš uz savas komandas rezervistu soliņa varēs atgriezties 21.februārī.

"Ogre"/"Sāga 97" komanda ir piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas un pašlaik ar deviņiem punktiem 22 mačos septiņu vienību konkurencē kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

Pēc citas 17.janvara spēles starp Jūrmalas HASC un valsts čempioniem "Rīga"/"Prizma", kurā rīdzinieki savā laukumā uzvarēja ar 5:4, un tajā izraisījušos kautiņu ar trīs maču diskvalifikāciju sodīti HASC spēlētājs Daniels Riekstiņš un "Rīga"/"Prizma" hokejists Krišs Grundmanis.

Līdztekus tam, ņemot vērā pēcspēles kautiņu lielo skaitu hokejistu atsveicināšanās laikā visās Latvijas čempionāta meistarības un vecuma grupās, LHF informē visus komandu trenerus, ka turpmāk par hokejistu izraisīto kautiņu atsveicināšanas laikā komandas trenerim tiks piemēroti naudas sodi un vainīgajiem spēlētājiem tiks piemēroti bargāki diskvalifikācijas sodi, kā arī tiks lemts par attiecīgo komandu diskvalifikāciju no dalības Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!