Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlase šodien aizvada otro pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, izbraukumā atkārtoti tiekoties ar Zviedrijas valstsvienību.

Mačs Šellefteo sāksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, pirmo reizi abas komandas spēkojās trešdien, kad Ūmeo notikušajā mačā Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 1:4.

Abu komandu sastāvā uz pārbaudes spēlēm iekļauti samērā jauni spēlētāji.

Kā ziņots, Latvijas izlasei lielākā daļa Rīgas "Dinamo" spēlētāji pievienosies pēc spēlēm Zviedrijā.

Savukārt Zviedrijas izlases hokejistu vidējais vecums šajā izlasē ir 24 gadi. Jaunākais hokejists šajā Zviedrijas izlases modelī ir vārtsargs Jūhans Gustafsons, kuram ir 19 gadi. Savukārt pieredzējušākais spēlētājs ir 35 gadus vecais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" aizsargs Davids Petrašeks.

Zviedrijas izlasē iekļauti spēlētāji no KHL, Šveices augstākās līgas (NLA), kā arī Zviedrijas elites divīzijas un otrās līgas klubiem.

Latvijas un Zviedrijas izlašu spēles notiek Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros un vēlāk Latvija sacentīsies arī ar Somijas un Austrijas komandām. Šis turnīrs ir iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kura izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā.

EHC turnīrā piedalīsies 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Jau ir zināms, ka nākamajā gadā, gatavojoties pasaules čempionātam, EHC ietvaros Latvijas valstsvienība aizvadīs spēles ar Čehijas, Šveices un Krievijas izlasēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā pilnīgi noteikti nepalīdzēs aizsargi Guntis Galviņš un Rodrigo Laviņš, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tikmēr uzbrucējs Lauris Dārziņš spēlēs, ja tiks nokārtoti jautājumi, kas saistīti ar apdrošināšanu.

Pēc šiem mačiem 7. un 8.aprīlī Latvijas izlase "Arēnā Rīga" tiksies ar Somiju, 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju, bet pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Savukārt Zviedrija cīnīsies vienā apakšgrupā ar ASV, Norvēģijas un Austrijas valstsvienībām.

Pasaules hokeja čempionāts Slovākijā notiks pirmo reizi.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts spēlēm ar Zviedriju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Hantimansijskas "Jugra", Krievija), Edgars Lūsiņš (Rīgas "Dinamo");

aizsargi - Georgijs Pujacs (Novosibirskas "Sibirj", Krievija), Māris Jass (Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Krievija), Alberts Iliško ("Nynashamns", Zviedrija), Oskars Cibuļskis, Jānis Andersons, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs (abi - "Rīga");

uzbrucēji - Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gints Meija, Juris Štāls (visi - Rīgas "Dinamo"), Raimonds Vilkoits ("Rīga"), Armands Bērziņš, Kaspars Saulietis (abi - Hāmēnlinnas HPK, Somija), Mārtiņš Cipulis (Habarovskas "Amur", Krievija), Sergejs Pečura (Maskavas "Kriļja sovetov", Krievija), Roberts Jekimovs ("Jokipojat", Somija), Vitālijs Pavlovs ("Liepājas metalurgs"), Ronalds Ķēniņš ("GCK Lions", Šveice).

Zviedrijas hokeja izlases kandidātu saraksts spēlēm ar Latviju:

vārtsargi - Marks Ovuja ("Djurgardens"), Jūhans Gustafsons ("Vasteras");

aizsargi - Klāss Dālbeks (Linkopings), Matīass Ēkholms ("Brynas"), Dāniels Fernholms, Davids Petrašeks (abi - Minskas "Dinamo", Baltkrievija), Henriks Tēmerness ("Frolunda"), Oskars Ēklunds, Stafans Kronvāls (abi - "Djurgardens");

uzbrucēji - Bjērns Melīns ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Sebastians Kārlsons, Pontuss Peteštrēms, Patriks Zakrisons (visi - "Linkopings"), Jespers Fasts, Martins Tērnbergs (abi - "HV 71"), Niklass Pēšons (Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Krievija), Niklass Lasu ("Frolunda"), Jūhans Lāšons, Jākobs Silfverbergs ("Brynas"), Dāniels Brodins, Dāniels Vidings (abi - "Djurgardens"), Antons Landers ("Timra").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!