Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase gatavošanos pasaules čempionātam, kas maijā norisināsies Krievijā, sāks marta otrajā pusē, taču pagaidām konkrēti datumi, kad valstsvienības kandidāti sāks treniņus, vēl nav zināmi, sacīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Kā zināms, Latvijas izlase divdesmito gadu pēc kārtas startēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, šoreiz turnīru aizvadot Maskavā, kur apakšgrupu turnīrā spēlēs pret Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Pirmdien Latvijas Hokeja federācija (LHF) par izlases galveno treneri apstiprināja 57 gadus veco Beresņevu, kurš pie pieaugušo valstsvienības stūres stājies jau trešo reizi.

Izlases ģenerālmenedžeris Baldonieks ar Beresņevu jau pārsprieduši izlases gatavošanās plānu, tomēr, ņemot vērā, ka treneris tika apstiprināts tikai pirms dažām dienām, tas vēl ir tapšanas stadijā.

"Datumi, kad izlase sāks oficiālus treniņus, vēl var mainīties, tāpēc tos vēl nevaru nosaukt, taču plāns ir sākt treniņus marta otrajā pusē," skaidroja pieredzējušais Baldonieks, kurš jau ilgstoši ir izlases ģenerālmenedžera amatā.

Nedēļas nogalē Baldoniekam būs tikšanās ar Rīgas "Dinamo" kluba vadību, lai noskaidrotu komandas plānus pēc sezonas beigām, un arī no tiem būs atkarīgs, kad varētu sākties izlases darbs. "Šobrīd ir situācija, kad jāsaliek viss pa plauktiņiem un jāizstrādā sagatavošanās plāns. Piektdien tiks prezentēts izlases galvenais treneris, taču darbs jau notiek un nākamajās nedēļas laikā kļūs vēl intensīvāks," norādīja ģenerālmenedžeris.

Viņš atturējās atklāt, cik daudz hokejistu gatavošanos sāks no pirmās dienas, jo tobrīd vēl daudziem kandidātiem risināsies sezona klubos. "Brīvi būs Rīgas "Dinamo" puiši, noteikti arī vairāki ārzemnieki. Mums ir pat vairāki potenciālo kandidātu saraksti, izstrādāti jau iepriekš, taču konkrētus uzvārdus saukt pagaidām ir par agru," Baldonieks nevēlējās atklāt kārtis.

"Sezona rit pilnā sparā, taču man neviens hokejists nav teicis, ka šoreiz negribētu spēlēt izlasē. Arī pēc izmaiņām treneru korpusā neesmu dzirdējis, ka kāds tāpēc nespēlēs. Par izlasi no spēlētājiem esmu dzirdējis tikai pozitīvas atsauksmes, un arī pats uz visu raugos pozitīvi. Situācija bija tāda, kā bija, taču tagad ir jauns treneris, un mums visiem jāturpina darbs. Galvenais - jāiet uz priekšu un jāattīstās, nevis jāskatās pagātnē," uzskata hokeja funkcionārs.

Baldoniekam ir pietiekami liela pieredze darbā ar Beresņevu, jo viņš bija galvenā trenera palīgs 1996.gada B grupas čempionātā, kurā Latvijas izlase izcīnīja ceļazīmi uz augstāko divīziju, gan nākamajā gadā, kad valstsvienība debitēja labāko sabiedrībā. Savukārt no 2004. līdz 2006.gadam, kad Beresņevs otro reizi bija izlases galvenais treneris, Baldonieks jau pildīja ģenerālmenedžera pienākumus.

Plānots, ka izlase gatavošanos procesu aizvadīs "Volvo" ledus hallē, kur izlasei ir atbilstoši iekārtota ģērbtuve. "Ceru, ka nekas nemainīsies un trenēsimies jau ierastajos apstākļos. Tur izlasei ir platības ziņā viena no lielākajām ģērbtuvēm Latvijā. Tā ar sponsoru atbalstu ir iekārtota un uzlabota tieši mūsu vajadzībām, tāpēc citur apstākļi nav tik komfortabli," izvēli pamatoja Baldonieks.

Kā zināms, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!