Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokejā izlases kandidāti uz pirmo ledus treniņu pirms 2011.gada pasaules čempionāta pulcēsies 24. martā "Inbox.lv" ledus hallē Piņķo, un uz šo treniņnometni ir uzaicināti 27 hokejisti no Rīgas "Dinamo" un HK "Rīga" komandām, vēsta kluba mājas lapa.

Lai gan līdz pasaules čempionātam ir palicis nedaudz vairāk nekā mēnesis, Latvijas Hokeja federācija vēl pirmdien nemācēja pateikt, kad valstsvienība pulcēsies uz pirmo treniņu un kāds būs treniņu grafiks. Tāpat LHF pirmdien vēl nevarēja nosaukt kandidātu sarakstu, tomēr "Dinamo" komandas spēlētāji ielūgumus uz treniņnometni ir saņēmuši.

Rīgas "Dinamo" un HK "Rīga" spēlētāji veidos kandidātu saraksta lielāko daļu. Uz izlases treniņnometni no Rīgas "Dinamo" un jauniešu komandas HK "Rīga" ir uzaicināti divi vārtsargi – Edgars Lūsiņš un Kristers Gudļevskis; 11 aizsargi – Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Artūrs Salija un Kristaps Sotnieks un 14 uzbrucēji – Ģirts Ankipāns, Māris Bičevskis, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Juris Štāls, Juris Upītis un Raimonds Vilkoits.

Šobrīd no valstsvienības treniņu grafika vienīgais zināmais ir pārbaudes spēļu grafiks. Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles – pa divām reizēm izbraukumā tiekoties ar Zviedrijas izlasi (30.martā un 1.aprīlī), divreiz "Arēnā Rīga" ar Somijas izlasi (7. un 8.aprīlī), atkal izbraukumā ar Austriju (13. un 14.aprīlī) un vēlreiz "Arēnā Rīga" - ar Norvēģijas izlasi (25. un 26.aprīlī).

2011.gada pasaules čempionātā Slovākijā Latvijas valstsvienība priekšsacīkšu grupu turnīrā spēlēs ar Čehijas, Somijas un Dānijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!