Foto: F64

Latvijas hokeja izlase nākamgad 1. maijā, tieši pirms pasaules čempionāta, aizvadīs pārbaudes maču ar Kanādas izlasi, intervijā portālam "Sportacentrs.com" atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Kā pastāstīja Kalvītis, Kanādas izlase, kas būs Latvijas pretiniece arī pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā, pirms meistarsacīkstēm Rīgā aizvadīs nedēļu ilgu treniņnometni.

Jau oktobrī tika vēstīts, ka Kanādai arī pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Rīgā būs treniņnometne, kurā kanādieši 4.februārī tiksies ar Latvijas izlasi, bet divas dienas vēlāk arī ar Baltkrieviju.

Olimpiādē šoreiz nevarēs startēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, tāpēc februārī Latvijā viņi nebūs redzami, taču pirms pasaules čempionāta Kanādas valstsvienībā būs spēlētāji arī no pasaulē spēcīgākās līgas. Tāpat arī Latvijas izlase būs savā spēcīgākajā sastāvā.

Kā zināms, Kanāda ir pašreizējā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija dzimtene.

Latvijas hokeja izlasei pirms pasaules čempionāta paredzēti pārbaudes mači arī ar Krieviju, Norvēģiju, Somiju, Slovākiju un Šveici.

Nākamā gada pasaules čempionāta hokejā Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā norisināsies no 4. līdz 20.maijam. Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā, kur tās pretinieces būs Kanādas, Somijas, ASV, Vācijas, Norvēģijas, Dānijas un 2018.gada olimpisko spēļu mājvietas Dienvidkorejas izlases.

Latvijas un Kanādas duelis pasaules čempionātā paredzēts 14.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!