Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pēc nedēļu Ventspilī pavadītas treniņnometnes atgriezusies Rīgā, lai sagatavotos spēlēm pret Krievijas izlasi. Izlasi papildinājuši Sergejs Naumovs, Herberts Vasiļjevs un Aleksandrs Ņiživijs.
Pagaidām joprojām nav izdevies sapulcināt visus iespējamos izlases kandidātus. Skaidrāka nav kļuvusi vārtsarga Artūra Irbes iespēja palīdzēt izlasei, savukārt pavisam skaidrs, ka vismaz nedēļu būs jāiztiek bez Somijas SM-līgas finālā iekļuvušajiem aizsargu Kasparu Astašenko un uzbrucēju Jāni Spruktu. Sezonu Amerikā beigušie ECHL līgas uzbrucēji Māris Ziediņš un Juris Štāls jau pošoties palīgā izlasei.

Armands Bērziņš traumas dēļ visticamāk būs spiests šo čempionātu vērot no skatītāju tribīnēm, kamēr ierindā pēc veselības problēmām atgriezies uzbrucējs Sergejs Čubars. Lai arī izskanējusi informācija par Viktora Ignatjeva nespēlēšanu, tik kategorisks nebija LHF izpilddirektors Māris Baldonieks, kurš vēl saglabājot cerības ieraudzīt pieredzējušo hokejistu.

Jau laiciņu kopā ar izlasi ir aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, bet pavisam nesen sastāvu papildinājuši uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Aleksandrs Ņiživijs, kā arī vārtsargs Sergejs Naumovs, kurš pavisam noteikti nestāvēšot Latvijas izlases vārtos pirmajā spēlē pret Krieviju.

Piektdien izlasei ļoti ražīga diena, jo aizvadīti divi ledus treniņi - no rīta un vakarā, kā arī vēlāk vakarā izlases treniņnometne. Lai arī Māris Baldonieks pauda informāciju, ka izlases sastāvs mačiem ar Krieviju būšot zināms tikai rīt pa dienu, neoficiāla informācija vēsta, ka šovakar vakara treniņā bijušie hokejisti nespēlēs pirmajā mačā pret Krieviju.

Vakara treniņā piedalījās vien 10 hokejisti - zaļā (nesen izlasei pievienojušies hokejisti - Vasiļjevs, Ņiživijs, kā arī Čubars un trenera Vorobjova dēls) un baltā (U-18 izlases hokejisti) maiņa, kā arī vārtsargi Naumovs, Muštukovs un Raitums. Vakara treniņā izlasi vadīja Beresņevs, Znaroks un Samoilovs, bet nepiedalījās Vorobjovs.

Jau sestdien no rīta "Arēna Rīga" telpās izlase aizvadīs īsu treniņu, bet 19:00 pirmais pārbaudījums jaunajam izlases trenerim Pjotram Vorobjovam - spēle ar Krievijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!