Poļesjes kausa izcīņā, kurā šonedēļ piedalīsies Latvijas hokeja izlase, laukumā plāno atgriezties vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš laukumā nav devies kopš septembra, kad uzbrukumā viņam tika savainota potīte.
Kā vēsta laikraksts "Diena", vārtsarga atveseļošanās process vēl nav pilnībā noslēdzies, tāpēc vārtsargs kādā no spēlēm laukumā varētu iziet uz vienu vai divām trešdaļām.

Sarežģīta situācija kandidātu sarakstā ir ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo", kuru pārstāv arī Masaļskis, hokejistiem. Sākotnēji klubs paziņoja, ka pieredzējušākos Latvijas izlases kandidātus neatlaidīs, bet pēc tam pagājušajā nedēļā izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans izteicās, ka "Dinamo" neatbrīvojot savus spēlētājus.

Turpinājumā jau pagājušās nedēļas izskaņā Lipmans uzsvēra, ka izlasei būšot pieejami visi spēlētāji, izņemot vārtsargu Sergeju Naumovu un uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, tomēr svētdien izlases galvenais treneris Māris Baldonieks izteicās, ka izlasei būs pieejams vienīgi Bērziņa uzbrucēju trijnieks, kā arī aizsargi Kristaps Sotnieks un Krišjānis Rēdlihs. Neskaidrība palikusi tikai par uzbrucēju Lauri Dārziņu, kurš paziņojis, ka esot apslimis, tāpēc uz Gomeļu nevarēšot braukt. Skaidras atbildes nebija arī par aizsargu Georgiju Pujacu. Aizbildinoties ar potītes traumu, Toljati "Lada" komanda viņu negribot atlaist.

Savus spēlētājus pilnībā atlaist atteicās "Liepājas metalurgs" un ASK/"Ogre" komandas. Abas iepriekš bija vienojušās par Baltkrievijas atklātā čempionāta atliktā mača izspēlēšanu 20.decembrī un saviem izlases kandidātiem iededza sarkano gaismu. No ASK/"Ogre" uzaicinājumu bija saņēmis vārtsargs Mārtiņš Raitums, no Liepājas kandidātu sarakstā bija vārtsargs Dmitrijs Žabotinskis, kā arī uzbrucēji Vladimirs Mamonovs, Edijs Brahmanis un Māris Grāvītis. Liepājnieki tomēr bija piekrituši atlaist citu vārtsargu Imantu Legzdu, taču pēdējā izbraukumā saslimis Žabotinskis.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase Poļesjes kausa A apakšgrupas turnīru aizvadīs Gomeļā, kur 18.decembrī plkst.18.30 tiksies ar mājiniekiem, baltkrieviem, bet dienu vēlāk tajā pašā laikā spēkosies ar Francijas valstsvienību.

Sarežģītāka situācija ir ar cīņām par pirmo, trešo un piekto vietu. Zināms, ka spēle par piekto vietu norisināsies 20.decembrī plkst.13.00 Gomeļā. Šajā mačā Poļesjes komanda, kas, visticamāk, būs Baltkrievijas otrā izlase, tiksies ar A apakšgrupas trešās vietas ieguvējiem. Tāpat zināms, ka arī pēdējo spēli Baltkrievijas izlase jebkurā gadījumā aizvadīs Gomeļā. Līdz ar to, ja mājinieki grupā paliks pirmajā vietā, tad šajā Baltkrievijas pilsētā 20.decembrī plkst.17.00 notiks spēle par pirmo vietu, kurā sacentīsies ar Ukrainu vai Dāniju, bet, ja ierindosies otrajā vietā, tad tajā pašā laikā norisināsies spēle par trešo vietu. Savukārt otra spēle notiks Kijevā, tāpēc iespējams, ka Latvijas izlasei pēdējā sacensību dienā nāksies pārbraukt uz Ukrainas galvaspilsētu.

Pirms Poļesjes kausa Latvijas izlase plāno aizvadīt arī vienu pārbaudes spēli, kurā otrdien plkst.18.30 Ozolniekos tiksies ar Latvijas U-20 izlasi, kas gatavojas pasaules čempionātam augstākajā divīzijā.

Latvijas izlases kandidāti dalībai Poļesjes kausā:

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs, Edgars Lūsiņš, Edgars Masaļskis (visi "Rīga 2000");

Aizsargi: Agris Saviels ("Rīga 2000"), Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs (abi Rīgas "Dinamo"), Georgijs Pujacs ("Lada", Krievija), Jānis Andersons (Triņecas "Ocelari", Čehija), Jēkabs Rēdlihs (Pilzenes "Lasselsberger", Čehija), Aleksandrs Jerofejevs ("Sparta", Čehija), Oskars Cibuļskis ("Red Bull", Austrija).

Uzbrucēji: Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš (visi Rīgas "Dinamo"), Toms Hartmanis, Sergejs Pečura, Gints Meija, Edgars Brancis, Elvis Želubovskis, Juris Štāls, Viktors Bļinovs, Raimonds Daniličs (visi "Rīga 2000"), Kaspars Saulietis (Minskas "Dinamo", Baltkrievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!