Foto: Vida Press

Latvijas hokeja izlases pretinieci septembrī Rīgā gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā - Austriju - turpmāk trenēs pieredzējušais somu speciālists Alpo Suhonens, kurš savulaik par galveno treneri strādājis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

67 gadus vecais Suhonens amatā nomainīs Danielu Ratušniju, kurš Austrijas izlasi vadīja divas sezonas, taču pirmajā gadā izlase izkrita no pasaules čempionāta augstākās divīzijas, bet aizvadītajā sezonā nespēja tajā atgriezties, paliekot pirmās divīzijas A grupas turnīrā ceturtajā vietā. Ratušnijs trenē arī Šveices augstākās līgas klubu "HC Lausanne", tāpēc nevar apvienot darba pienākumus.

Suhonens no 1982. līdz 1986. gadam vadīja Somijas izlasi, tostarp arī 1984. gada olimpiskajās spēlēs Sarajevā, savukārt kopš 2012. gada viņš bija Austrijas izlases sporta menedžeris, taču tagad uzņēmies arī galvenā trenera pienākumus.

Pieredzējušajam speciālistam ir arī darba pieredze NHL, jo viņš 2000. gadā pusi sezonas bija Čikāgas "Blackhawks" galvenais treneris, bet pirms tam kā asistents strādāja arī Vinipegas "Jets" un Toronto "Maple Leafs".

Darbā ar Austrijas izlasi Suhonenam palīdzēs šveicietis Rodžers Baders.

Austrijas izlase pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra aizvadīs trīs pārbaudes spēles, mājās uzņemot Slovākiju un divas reizes viesos mērojot spēkus ar Norvēģiju.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase no 1. līdz 4. septembrim gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā savā laukumā par vienīgo ceļazīmi uz Phjončhanas Olimpiādi cīnīsies ar Vāciju, Austriju un Japānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!