Foto: F64
Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš ir iekļauts to tiesnešu sarakstā, kuriem sezonas noslēgumā būs iespējas tiesāt 2011. gada pasaules čempionāta spēles elites grupā.

Pasaules čempionāts no 29. aprīļa līdz 15. maijam notiks Slovākijā un Odiņš ir viens no 16 galvenajiem tiesnešiem, kurus Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) norīkojusi apkalpot šo turnīru, liecina federācijas informācija.

Odiņš pasaules čempionāta elites grupas cīņās savulaik ir tiesājis kā līnijtiesnesis, taču kā galvenajam tiesnesim šis viņam ir pirmais uzaicinājums uz tik augsta līmeņa turnīru.

Odiņš regulāri tiesā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles, tās apkalpjot ar diviem līnijtiesnešiem no Latvijas - Juri Balodi un Ansi Eglīti.

Uz dažādiem IIHF čempionātiem un turnīriem norīkoti arī citi Latvijas tiesneši - Eglītis, kurš kā līnijtiesnsis darbojies vairākos pasaules čempionātos, šoreiz līnijtiesneša pienākumus veiks I divīzijas čempionātā, kur varēs tiesāt arī Artjoms Jemeļjaņenko.

Junioru (U-20) un jauniešu (U-18) pasaules čempionātos, taču zemākajās divīzijās, kā galvenie tiesneši nozīmēti Andris Ansons, Raimonds Garda un Gints Zviedrītis, tāpat kā vairāki līnijtiesneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!