Foto: LETA
Latvijas sieviešu hokeja izlase Francijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas noslēdzošajā mačā sestdien ar 0:8 (0:1, 0:3, 0:4) kapitulēja Austrijas valstsvienībai.

Latvijas hokejistes jau kārtu pirms turnīra beigām bija zaudējušas izredzes būt augstāk par pēdējo pozīciju, līdz ar to izkrītot no pirmās divīzijas A grupas.

Noslēdzošajā cīņā austrietēm ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Anna Meiksnere.

Sacensību pirmajā spēlē latvietes svētdien ar 1:5 piekāpās Čehijai, bet pēc tam otrdien ar 4:5 zaudēja arī Dānijai. Trešdien Latvijas izlase ar 0:7 kapitulēja francūzietēm, savukārt priekšpēdējā spēlē Latvija ar 1:2 piekāpās savām galvenajām konkurentēm par vietas saglabāšanu grupā no Norvēģijas.

Jau pirms noslēdzošās kārtas bija zināms arī tas, ka nākamajā sezonā pasaules čempionāta augstākajā grupā atgriezīsies Čehija, kas pārējām konkurentēm jau bija nenotveramā attālumā.

Nākamajā sezonā Latvija atkal sacentīsies pirmās divīzijas B grupā, kurā spēlēs arī Nīderlande, Ķīna, Ungārija, Itālija un Kazahstāna.

Arī pirms diviem gadiem Latvija, startējot pirmās divīzijas A grupā, kas ir otrs spēcīgākais līmenis pasaulē, piecās spēlēs palika bez punktiem. Savukārt pērn Latvijas hokejistes triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk. Pēc šī turnīra punktu savām gaitām valstsvienībā nolēma pielikt ilggadējā tās līdere Inese Geca-Miljone, kura turklāt pērn tika nosaukta par Eiropas labāko hokejisti.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam aizvadīja trīs dienu treniņnometni, kur tika pieslīpēta komandas sadarbība. Treniņnometnes laikā tika aizvadītas pārbaudes spēles ar Tukuma un "Lido" puišu vienībām.

Latvijas izlases galvenais treneris ir vēl hokejista karjeru nenoslēgušais Aleksandrs Macijevskis, kurš pērnā gada oktobrī debitēja pie valsts spēcīgākās sieviešu komandas "Laima" stūres, startējot ar to Eiropas Čempionu kausa izcīņā.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā:

vārtsardzes - Evija Tētiņa, Evelīna Nikolajeva (abas - "Laima");

aizsardzes - Anna Kubliņa, Aija Apsīte, Sandra Žebere, Olita Liepiņa, Sindija Agare (visas - "Laima"), Sarma Ozmena (Minesotas "Blues Js"), Žanete Vasiļevska ("Zemgale");

uzbrucējas - Ieva Pētersone (Uhtas "Artkyk", Krievija), Līga Miljone (Ernšeldsvīkas "Modo", Zviedrija), Ilze Bičevska, Iveta Koka (abas - "Leksands", Zviedrija), Lelde Hartmane (Ontario hokeja akadēmija, Kanāda), Anna Katrīna Lagzdiņa (Banfas hokeja akadēmija, Kanāda), Agnese Apsīte, Jūlija Mihejenko, Ivita Krūmiņa, Zane Apse, Kristena Stengrevica (visas - "Laima").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!