Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien guva divus vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, taču ar to viņa pārstāvētajai Vilksbaras/Skrentonas "Penguins" komandai nepietika uzvarai, zaudējums arī Kristera Gudļevska Bridžpointas "Sound Tigers" un Matīsa Kivlenieka Klīvlendas "Monsters".

"Penguins" sestdien savā laukumā ar 2:5 (0:0, 1:4, 1:1) atzina Ročesteras "Americans" pārākumu.

Lai gan tieši Bļugers 24.minūtē atklāja šīs spēles rezultātu, turpinājums "Penguins" vienībai bija neveiksmīgs, jo otrajā trešdaļā tā ielaida četrus vārtus pēc kārtas. Cīņas 55.minūtē Bļugers guva savus otros vārtus, bet punktu mačam pielika Sīdžejs Smits, kurš 56 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšos "Penguins" vārtos.

Bez diviem iemestiem vārtiem Bļugers šajā spēlē izcēlās arī ar trim metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Latvijas hokejists šosezon 19 spēlēs atzīmējies ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Tikmēr citā sestdienas mačā latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis atvairīja 21 no 22 metieniem, bet viņa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jūtikas "Comets". "Bullīšos" Latvijas hokejists ielaida divas no piecām viesu raidītajām ripām.

Gudļevskis šosezon deviņās spēlēs vidēji ielaidis 2,79 ripas un atvairījis 89,5% metienu.

Zaudējumu piedzīvoja arī vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kura pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" izbraukumā ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) kapitulēja Manitobas "Moose" hokejistiem, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Kivlenieks šajā spēlē atvairīja 26 no 30 pretinieku metieniem. 21 gadu vecais vārtsargs šosezon deviņās spēlēs vidēji ielaidis 2,97 ripas un atvairījis 88,7% metienu.

Līgas kopvērtējumā Vilksbares/Skrentonas "Penguins" ar 27 punktiem 19 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur Bridžportas "Sound Tigers" ar 26 punktiem 21 mačā ir ceturtā. Centrālajā divīzijā Klīvlendas "Monsters" ar 18 punktiem 19 cīņās ieņem sesto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar 17 punktiem 17 mačos ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!