Ceturtdien Latvijas hokeja izlase Popradā, Slovākijā aizvadīja otro pārbaudes spēli pirms 2005.gada Pasaules hokeja čempionāta, mērojoties spēkiem ar Slovākijas hokejistiem. Arī otrajā spēlē Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu, šoreiz ar 0:3.
Slovākijas izlases labā spēlēs 10.minūtē, pēc Jaroslava Obšuta piespēles, vārtus guva Marians Hossa.

Latvijas izlase pirmajā trešdaļā pretiniekus pārspēja tikai noraidījumu ziņā, uz noraidīto soliņa sēžoties Mārim Ziediņam, Guntim Galviņam un Aleksandram Jerofejevam, kamēr slovākiem uz noraidīto soliņa pabija tikai divi spēlētāji – Ivans Majeskis un Jurajs Štefanka.

Otrajā trešdaļā vārtus neviens neguva, taču Latvijas komanda atkal pārspēja slovākus noraidījumos. Latvijai uz noraidīto soliņa sēdās Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Jerofejevs, bet slovākiem – Marians Gaboriks.

Pēdējā trešdaļā vēl divus vārtus guva Slovākijas izlase. Pirmo reizi, kad 40 sekundes pēc trešās trešdaļas sākuma no Jozefa Štumpela un Zigminda Palfija piespēlēm vārtus guva Ladislavs Nagijs. Punktu spēlei pielika Jurajs Štefanka, 12 sekundes pirms spēles beigām gūstot vārtus no Ivana Majeska un Petera Pušora piespēlēm.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlasei uz noraidīto soliņa sēdās Vents Feldmanis, Grigorijs Panteļejevs un Viktors Ignatjevs, slovākiem – Romāns Kukumbergs, Ladislavs Nagijs un Jaroslavs Obšuts.

Latvijas izlase pēc vakardienas zaudējuma, gatavojoties šodienas spēlei, ieviesa dažas izmaiņas sastāvā. Komandu papildinājuši vakar nespēlējušie Aigars Cipruss un Grigorijs Panteļejevs, savukārt vietu vārtos Leonīds Beresņevs šoreiz uzticēja Edgaram Masaļskim.

Atgādinām, ka trešdien Latvijas izlase piekāpās Slovākijai ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2). Slovākijas labā vārtus guva Štefanka, Palfijs, Gaboriks un Štumpels, savukārt Latvijas rindās precīzi bija Tambijevs un Semjonovs.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Slovākiju:

vārtsargi - Artūrs Irbe, Edgars Masaļskis, Dmitrijs Žabotinskis;

aizsargi - Kārlis Skrastiņš, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Atvars Tribuncovs, Viktors Ignatjevs, Vents Feldmanis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš;

uzbrucēji - Aigars Cipruss, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Semjonovs, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Macijevskis, Jānis Sprukts, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Miķelis Rēdlihs, Edijs Brahmanis, Juris Ozols, Armands Bērziņš un Māris Ziediņš.

2005.gada 14.aprīlis.

  • Slovākija – Latvija 3:0 (1:0; 0:0; 2:0)
  • Vārtus guva:

    1.trešdaļa

    09:08 1:0 Marians Hossa (Jaroslavs Obšuts) (vairākumā)

    3.trešdaļa:

    40:40 2:0 Ladislavs Nagijs (Zigmunds Palfijs, Jozefs Štumpels)
    59:48 3:0 Jurajs Štefanka (Ivans Majeskis, Peters Pušers)

    Noraidījumi:

    1.trešdaļa:

    05:05 Māris Ziediņš
    07:48 Ivans Majeskis
    08:25 Guntis Galviņš
    16:59 Jurajs Štefanka
    16:59 Aleksandrs Jerofejevs

    2.trešdaļa:

    27:07 Rodrigo Laviņš
    35:53 Marians Gaboriks
    38:47 Aleksandrs Jerofejevs

    3.trešdaļa:

    41:58 Vents Feldmanis
    44:28 Romāns Kukumbergs
    48:35 Ladislavs Nagijs
    49:39 Grigorijs Panteļejevs
    50:26 Jaroslavs Obšuts
    57:29 Viktors Ignatjevs

    Skatītāji: 4860.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!