Foto: F64

Tāpat kā šogad, arī nākamajā gadā pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles, informē Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas hokeja valstsvienība, gatavojoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram un pasaules čempionātam Somijā, aizvadīs vairākas pārbaudes spēles. Pirmās pārbaudes paredzētas jau novembrī – IIHF starptautiskajā logā.

Latvijas hokeja izlase IIHF novembra pārtraukumā no 5.-11.novembrim mājās divas reizes sacentīsies ar pasaules čempioniem – Krievijas izlasi. Vismaz vienu spēli ir plānots aizvadīt Latvijas čempionu mājvietā "Liepājas Metalurgs" ledus hallē.

No 13. līdz 15. decembrim Latvijas izlase piedalīsies četru valstu turnīrā Francijā. Bez mājiniekiem frančiem, Latvijas izlases pretinieki būs Slovēnijas un Dānijas vienības.

Nākamo reizi Latvijas izlase kopā sanāks pirms februārī Rīgā gaidāmā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra. 2013. gadā no 7. līdz 10. februārim "Arēnā Rīga" Latvijas hokeja izlase par vienīgi ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no priekšatlases grupas uzvarētāju.

Pēc Barselonā notikušā IIHF hokeja foruma kļuvis zināms, ka Latvijas hokeja izlase "Euro Ice Hockey Challenge" tūres ietvaros nākamgad mājās divas reizes sacentīsies ar Čehiju un Zviedriju, bet izbraukumā ar kaimiņiem baltkrieviem. Šobrīd notiek spēļu grafika saskaņošana.

Tāpat LHF veic sarunas par vēl divu pārbaudes spēļu aizvadīšanu pirms došanās uz pasaules čempionātu Somijā. Latvijas masu medijos jau izskanēja informācija, ka pirms pasaules čempionāta Rīgā notiks pārbaudes spēles pret Kanādu. Kā informēja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs, oficiāli vienošanās nav noslēgta, jo Kanādas puse ir izvirzījusi vairākas prasības, un pagaidām notiek detaļu saskaņošana. Kā norādīja Gorbunovs, nav teikts, ka spēles pret Kanādu notiks, bet nav arī izslēgts variants, ka mači būs.

Latvijas hokeja valstsvienība 2013. gada pasaules čempionātā savas apakšgrupas spēles aizvadīs Somijas pilsētā Helsinkos un sacentīsies ar Krieviju, Somiju, Slovākiju, ASV, Vāciju, Franciju un Austriju. Grupu turnīrs notiks no 3. - 14. maijam, savukārt izslēgšanas spēles - no 16. līdz 19. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!