Foto: Shutterstock
Ar mainīgām sekmēm savos Eiropas klubos piektdien darbojusies Latvijas hokejisti, kuru komandām gan uzvaras, gan zaudējumi.

Latviešu izcelsmes uzbrucējs Edijs Rinke-Leitāns piektdien guva savus pirmos vārtus šīs sezonas Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta spēlēs, bet viņa pārstāvētā valsts čempionvienība Ingolštates ERC izbraukumā ar 4:6 (1:1, 1:4, 2:1) zaudēja pieredzējušā uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētājai Krēfeldes "Pinguine" komandai.

Rinke-Leitāns guva savas komandas pirmos vārtus, kad pirmās trešdaļas 18.minūtē panāca rezultātu 1:1.

Uzbrucējs mača gaitā veica vienu metienu pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -1.

Šīs sezonas deviņos mačos 23 gadus vecais Rinke-Leitāns guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Vasiļjevs šīs spēles statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

ERC komanda līdz ar to pārtraukusi četru uzvaru sēriju.

Citviet trešo zaudējumu pēc kārtas piektdien piedzīvoja Augsburgas "Panther" vienība ar aizsargu Arvīdu Reķi ierindā, kas izbraukumā ar 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) atzina Berlīnes "Eisbaren" hokejistu pārākumu.

Reķis šajā mačā tika pie divu minūšu noraidījuma, sekojušajā mazākumā viesiem gūstot savus vienīgos vārtus, un negatīva lietderības koeficienta -1.

Čempionāta kopvērtējumā ERC hokejisti ar 36 punktiem 19 spēlēs ir ceturtie, "Pinguine" ar iekrātiem 32 punktiem 21 mačā ir astotie, bet ar 27 punktiem 20 cīņās 11.pozīcijā seko "Panther" vienība.

Trešo zaudējumu pēc kārtas Čehijas augstākās līgas čempionāta spēlēs piektdien piedzīvoja latviešu hokejistu Jēkaba Rēdliha un Jura Štāla pārstāvētā Karlovi Vari "Energie" komanda, kas izbraukumā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Brno klubam "Kometa".

Aizsargs Rēdlihs uz ledus pavadīja 13 minūtes un 26 sekundes, bloķējot divus metienus un iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1. Tikmēr uzbrucējs Štāls tika pie otrā mazākā spēles laika komandā - piecas minūtes un 44 sekundes. Viņš zaudēja savā vienīgajā iemetienā un palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pēdējās septiņās spēlēs "Energie" komanda izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Piektdien zaudējumu piedzīvoja arī Liberecas "Bili Tygri" komanda, kas bez Latvijas uzbrucēja Kobas Jasa pieteikumā ar 3:6 (0:1, 2:3, 1:2) savā laukumā atzina Prāgas "Slavia" pārākumu.

Jass pēdējo reizi laukumā devies 31.oktobrī, izlaižot nākamos piecus mačus pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā "Bili Tygri" ar 29 punktiem 22 mačos ieņem astoto vietu, kamēr "Energie" ar 27 punktiem 23 cīņās atrodas 12.pozīcijā 14 klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!