Latvijas hokeja izlasei Polesje kausa izcīņā, kas notiks Gomeļā, nāksies iztikt bez "Liepājas metalurgs" spēlētājiem un traumu guvušā Gunta Džeriņa, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Turnīrs Baltkrievijā notiks no 17.-19.decembrim, un Latvijas izlase priekšsacīkstēs spēlēs vienā grupā ar Baltkrieviju un Franciju. Latvijas izlasei tā būs pēdējā pārbaude pirms februārī Rīgā paredzētā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.

Bija plānots, ka izlasē tiks pārbaudīti liepājnieku vārtsargi Dmitrijs Žabotinskis un Imants Legzda, kā arī uzbrucēji Edijs Brahmanis, Vladimirs Mamonovs un Māris Grāvītis. Tomēr „Liepājas metalurgam" tajās dienās ir divas pārceltās spēles Baltkrievijas atklātajā čempionātā, tāpēc Liepājas kluba vadība nevēlas atbrīvot savus līderus. Paredzams, ka turnīrā Gomeļā nebūs Žabotinska, Brahmaņa un Grāvīša, bet būs vārtsargs Legzda un no Amerikas atbraukušais 21 gadu vecais uzbrucējs Jānis Puriņš.

Savukārt Džeriņš, spēlējot savā Slovākijas klubā „Martin", guvis atslēgas kaula savainojumu. Cik nopietna ir trauma, izlases vadība vēl nezinot, bet, visticamāk, ka Gomeļā nāksies iztikt bez Džeriņa.

"Uzbrukumā kandidātu skaitā bijām iekļāvuši vairāk par četrām maiņām, tāpēc tukšumu sastāvā nebūs," par radušos situāciju teica Latvijas izlases menedžeris Māris Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!