Foto: F64
Latvijas hokeja uzbrucējam Robertam Jekimovam motivācija, lai spēlētu valsts izlasē, nekad nav bijusi lieki jāmeklē un stimuls tajā spēlēt viņam bijis vienmēr, izteicās pats spēlētājs.

Šajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja neoficiālus treniņus pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta Minskā, bet jau ar nākamo nedēļu komandai sāksies oficiālā treniņnometne. Vēl ceturtdien Latvijas valstsvienība aizvadīja neoficiālu pārbaudes spēli pret Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", kuru izdevās pieveikt ar 5:2.

"Jutu, ka kādu laiku nebiju spēlējis, kā arī pirms tam biju apslimis, tāpēc pašam spēle sāka padoties vien otrajā trešdaļā," pauda Jekimovs. "Bija patīkami doties laukumā un sajust spēles garšu, jo pēc divu nedēļu pārtraukuma uz ledus biju kāpis tikai divas reizes. Bija jūtams, ka daudzi nebija spēlējuši, kā arī nebija nekādu īpašu spēles uzstādījumu, tāpēc galvenais bija kārtīgi izslidoties, lai pirmdien visi būtu gatavi kārtīgi sākt treniņnometni."

Šosezon Jekimovs pārstāvēja Somijas spēcīgākās hokeja līgas čempionāta komandu Tamperes "Ilves". Lai gan sezonas pirmajā daļā latvietis spēlēja regulāri, vēlāk viņam dažādu iemeslu dēļ radās problēmas ar tikšanu vienības sastāvā.

"Neesmu domājis, vai no Somijas aizbraucu ar atgriešanos tajā pašā klubā, citā komandā vai pat citā valstī. Tagad man ir citi uzdevumi un citas lietas, kam koncentrēties. Pēc tam jau skatīšos, kas notiks. Mans tuvākais mērķis ir aizbraukt ar izlasi uz Minsku," uzsvēra Jekimovs, kuru Latvijas valstsvienības treneri neizraudzīja dalībai Soču olimpiskajās spēlēs.

"Pirms Olimpiādes man bija savainojums, bet uz to brīdi jau biju gatavs spēlēt. Tas ir hokejs un sports - vienā dienā tiec sastāvā, bet otrā vairs nē. Nedrīkst apstāties, un jāturpina spēlēt, lai izmantotu iespējas, kuras tiek dotas. Neatkarīgi no tā, kā man ir gājis pārējā sezonas daļā, man vienmēr ir vēlme spēlēt izlasē. Ja spēlētājs negrib, viņš uz pasaules čempionātu nebrauc un tā vietā labāk atpūšas. Man stimuls spēlēt valstsvienībā ir vienmēr," atklāja 24 gadus vecais uzbrucējs.

Tiesa, Jekimovs atturējās spriest, ko no izlases varētu sagaidīt maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

"Nedomāju, ka mūsu izredzes turnīrā būs atkarīgas no tā, vai savāksim sastāvu, kas maksimāli līdzināsies Sočos redzētajam. Katrs turnīrs tomēr sākas no jauna. Esmu drošs, ka treneri un vadība darīs visu iespējamo, lai sastāvs būtu pēc iespējas labāks, tomēr to, no kā būs atkarīgi mūsu rezultāti, redzēsim tikai čempionātā," vērtēja Jekimovs.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!