Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases pirmajā treniņā jaunā galvenā trenera Haralda Vasiļjeva vadībā pirmdien vēl nepiedalās vairāki ārzemēs spēlējošie hokejisti, bet uz ledus ir treneris Ēriks Miļuns.

Latvijas izlase pirmdien oficiāli sākusi gatavošanos šonedēļ Rīgā gaidāmajam 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, turklāt tas noticis pēc pēkšņām un negaidītām pārmaiņām treneru kolektīvā, jo par galveno treneri kļuvis pieredzējušais Vasiļjevs.

Pirmdienas treniņā oficiāli apstiprinājies iepriekš izskanējušais, ka Vasiļjevam trenera darbā palīdzēs Miļuns, kurš jau redzams uz ledus. Par citiem speciālista palīgiem pagaidām publiski nav skaidrības.

Savukārt pirmdienas treniņā nepiedalās Kristaps Sotnieks, Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums, Artūrs Kulda, Elvis Merzļikins un Edgars Masaļskis, turklāt pirmajam no viņiem vēl tikai svētdien bija spēle, kurā aizsargs palīdzēja Toljati "Lada" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar 3:1 pārspēt Ņižņekamskas "Ņeftehimik". "Lada" sastāvā ir arī Masaļskis, tomēr viņš šajā KHL sezonā vēl nav izgājis laukumā.

No iepriekš nosauktajiem kandidātiem uz ledus nav arī Māris Bičevskis, Aleksejs Širokovs un Kristaps Zīle.

Kā iepriekš izskanējis, izlases treniņnometnei pievienojušies Rīgas "Dinamo" uzbrucēji Kaspars Saulietis un Edgars Kulda, kuri nebija iepriekšējā valstsvienības galvenā trenera Leonīda Beresņeva kandidātu sarakstā. Iepriekš arī bija zināms, ka izlasei kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs jaunā galvenā trenera dēls Herberts Vasiļjevs.

Jau vēstīts, ka Beresņevs īsi pirms 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sākuma negaidīti atstāja Latvijas izlases galvenā trenera amatu, bet viņa vietā stājies pieredzējušais Haralds Vasiļjevs. Speciālists aiziešanu no valstsvienības pamatoja ar neizmaksāto algu.

Vasiļjevs no 1999. līdz 2001. gadam bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris, palīdzot tai 2000.gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izcīnīt astoto vietu. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība 2000. gada 5. maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju.

Savukārt 2001. gadā Vasiļjevs vadīja Latvijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā tika izcīnīta vienīgā ceļazīme uz Soltleiksitijas Olimpiādi. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists strādā par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta "Zemgales"/LLU komandas galveno treneri.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs Rīgā notiks no 1. līdz 4. septembrim, bet par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi bez Latvijas cīnīsies arī Vācijas, Austrijas un Japānas izlases.

Pirms tam otrdien Latvijas izlase pārbaudes mačā spēkosies ar Dāniju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmdienas treniņā:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Tampabejas "Lightning", NHL), Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo", KHL);

aizsargi - Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs (visi - Rīgas "Dinamo"), Oskars Bārtulis (Vladivostokas "Admiral", KHL), Arvīds Reķis (Augsburgas "Panther", Vācija);

uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Edgars Kulda, Kaspars Saulietis, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo), Andris Džeriņš (Hradeckrāloves "Mountfield", Čehija), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL), Mārtiņš Dzierkals (Ruinas-Norandas "Huskies", WHL), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!